Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκαδία: Στη φυλακή ο 41χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο - Ελεύθερη η σύζυγός του

Αρκαδία: Στη φυλακή ο 41χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο – Ελεύθερη η σύζυγός του

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι α 41χρονος θα υποβάλλει αίτημα αντικατάστασης, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 41χρονος και ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 34χρονη που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Η απολογία τους στις δικαστικές αρχές ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε αργα το βράδυ.

Το αίτημα του δικηγόρου

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι α 41χρονος θα υποβάλλει αίτημα αντικατάστασης, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Πρόκειται για την σοκαριστική υπόθεση που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο ορεινό χωριό Άγιος Πέτρος στην Αρκαδία και στοίχισε τη ζωή σε εναν 64χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, φέροντας ίχνη σωματικών βλαβών στο λαιμό και το κεφάλι, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, που διενεργείται σήμερα.

Το επεισόδιο

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, το θύμα είχε λογομαχία με μια 34χρονη και τον 41χρονο σύζυγό της, όταν κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία Άγιου Πέτρου, όπου ήταν καλεσμένοι σε κοινωνική εκδήλωση (βάφτιση), η γυναίκα δέχθηκε λεκτική παρενόχληση από τον παθόντα, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι υποστηρίζει ότι το θύμα προσπάθησε να εισέλθει βίαια στο αυτοκίνητό τους παρουσία του τρίχρονου παιδιού τους και πως βρίσκονταν σε άμυνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη επίθεση και πως δεν κατάλαβαν ότι ο 64χρονος ήταν νεκρός. Ο 41 ετών άνδρας όταν επέστρεψε, αφού άφησε τη σύζυγο και το παιδί του στο σπίτι, θεώρησε, όπως υποστηρίζει, ότι ο 64χρονος παρίστανε τον νεκρό.

Απροσδιόριστη αιτία θανάτου

Χθες έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής. Ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών αναφέρει ότι είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του 64χρονου. Δε μπορεί να προσδιοριστεί από τις κακώσεις και πλέον οι αρχές, αλλά και η οικογένειά του, αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, με την προσδοκία ότι ίσως να ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του.

Τι ισχυρίζονται οι δυο πλευρές

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο δικηγόρος των συλληφθέντων, Ευάγγελος Λαμπρόπουλος, φερόμενοι ως δράστες και θύμα γνωρίζονταν φυσιογνωμικά ως συγχωριανοί μεταξύ τους. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πελάτες του είναι συντετριμμένοι, είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις αρχές, και πως ζητούν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Σημειώνεται πως υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες που αναφέρουν ότι και οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, χωρίς όμως να είναι υπό την επήρεια.

«Δολοφονία χαρακτήρα»

Από την πλευρά της, η οικογένεια του 64χρονου, μέσω του δικηγόρου της, κάνει λόγο για μία προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα του νεκρού, που, όπως αναφέρει, ήταν αγαπητός. “Οι συμμέτοχοι στη δολοφονία είναι πολλοί, εκείνοι που σφυρίζουν αδιάφορα, που δε μιλούν για την ώρα που δεχόταν χτυπήματα ο 64χρονος στην πλατεία του χωριού” υποστηρίζει χαρακτηριστικά. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 64χρονου έχει λάβει εντολή να εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ο 64χρονος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απώθησε το θύμα, όταν αυτό προσπάθησε να μπει μέσα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν η σύζυγος του και η τρίχρονη κόρη τους. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζευγαριού, η κατηγορούμενη είχε δεχτεί λεκτική παρενόχληση από τον 64χρονο, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος, προσπάθησε να την πιάσει από την μέση και της ζήτησε τον αριθμό του τηλεφώνου της.

Sports in

Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε ο ΠΑΟΚ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024