Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοκαναδός: «Δυσκολεύεται να δει» - Προβλήματα και στην όραση του 49χρονου που ξυλοκοπήθηκε από Κρητικούς

Ελληνοκαναδός: «Δυσκολεύεται να δει» – Προβλήματα και στην όραση του 49χρονου που ξυλοκοπήθηκε από Κρητικούς

Θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ενώ είχε προηγηθεί πολύωρο χειρουργό με 60 ράμματα στο κεφάλι του 49χρονου τουρίστα - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκονται οι δράστες της επίθεσης

Στο νοσοκομείο παραμένει ο άτυχος Ελληνοκαναδός τουρίστας που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από παρέα Κρητικών σε μπαρ του Ηρακλείου, και ο οποίος κατέληξε σοβαρά τραυματισμένος στο Βενιζέλειο.

Άγνωστο είναι μέχρι πότε θα νοσηλεύεται ο 49χρονος Ελληνοκαναδός, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη οι βλάβες που υπέστη από την βιαιότητα του ξυλοδαρμού.

«Δυσκολεύεται να δει καθαρά όταν στρέφει το βλέμμα του ψηλά» – Δεν αποκλείεται να έχει πειραχτεί κάποιο νεύρο από τα χτυπήματα στο κεφάλι

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, κ. Κώστα Δανδουλάκη, ο 49χρονος θα παραμείνει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για όσο διάστημα χρειαστεί, αφού έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με την περιφερειακή του όραση και δυσκολεύεται να δει καθαρά.

Όπως αναφέρει ο κ. Δανδουλάκης, μιλώντας στο cretalive.gr, ο 49χρονος δυσκολεύεται να δει καθαρά όταν στρέφει το βλέμμα του ψηλά.

Για να εξαταστεί τι συμβαίνει με την όρασή του, ο 49χρονος θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία αύριο Πέμπτη (25/07), καθώς ενδέχεται να έχει πειραχτεί κάποιο νεύρο, από τις γροθιές και τις κλωτσιές που δέχθηκε στο κεφάλι από τους νεαρούς που εξαγριώθηκαν όταν εκείνος τους ζήτησε τον λόγο που η κάφτρα του τσιγάρου του ενός τον ακούμπησε στο χέρι και τον έκαψε.

Σημειώνεται ότι το θύμα της βάναυσης επίθεσης, τις προηγούμενες μέρες είχε υποβληθεί σε 6ωρο χειρουργείο με τους γιατρούς να του κάνουν 60 ράμματα στο κεφάλι!

Όπως διακρίνεται στην ακτινογραφία, το θύμα έχει σπάσει το κρανίο του σε τρία σημεία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega του τοποθετήθηκαν 40 μεταλλικά εξαρτήματα.

Πώς ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την έξοδο του τουρίστα με την οικογένειά του, από το μπαρ, θαμώνας (ένας εκ των δραστών) ακούμπησε καταλάθος το τσιγάρο του στο χέρι του Ελληνοκαναδού. Ο νεαρός κρατά το τσιγάρο πίσω από την πλάτη του όσο είναι στραμμένος στην παρέα του και κουβεντιάζουν αμέριμνοι.

Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τι έχει συμβεί και να λέει στον 49χρονο πως δεν τον κατάλαβε. Οι δύο άντρες συνεχίζουν να ανταλλάζουν ορισμένες κουβέντες έως ότου μπαίνει στο πλάνο ένας τρίτος, εκτός της παρέας των Κρητικών.

Από ‘κει και έπειτα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.


Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, όπου η παρέα των νεαρών ξυλοκόπησε άγρια τον 49χρονο.

Διώξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους δράστες της επίθεσης

Εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν σε βάρος των Κρητικών που έχουν ταυτοποιηθεί ως δύο εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Ελληνοκαναδου (ο οποίος σημειωτέον κατάγεται από την Κρήτη) που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Από την παρέα που επιτέθηκε στην οικογένεια των τουριστών, έχουν ταυτοποιηθεί ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη ήταν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ωστόσο η αρμόδια Εισαγγελική λειτουργός, αφού αξιολόγησε το υλικό άσκησε σε βάρος των εμπλεκόμενων, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα οι διώξεις που έχουν ασκηθεί είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αναμένονται εξελίξεις.

Sports in

Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε ο ΠΑΟΚ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024