Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, υποστηρίζοντας ότι ο διοικητής έκανε βόλτες στους διαδρόμους και στις κλινικές με γνωστή ηθοποιό που ήταν θετική στην Covid-19.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννακός, ο διοικητής του νοσοκομείου φέρεται να περιέφερε την γνωστή ηθοποιό σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο κορονοϊός στους ασθενείς.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει, αφού έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο και η μετάδοση του κορονοϊού σε αριθμό ασθενών, διαφήμιζε τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού ως ο πρώτος διοικητής νοσοκομείου που τα πήρε.

«Την επιπολαιότητα δηλαδή την διαφήμιζε ως πρόληψη» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας την εν λόγω καταγγελία.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά κορονοϊού, ο κ. Γιαννακός έκανε έκκληση στα νοσοκομεία να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Τι συνέβη

Κατά πληροφορίες, η διασπορά στο νοσοκομείο που καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έγινε όταν η γνωστή ηθοποιός είχε μεταβεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατρικές εξετάσεις, όπου υποβλήθηκε παράλληλα και τεστ για τον κορονοϊό.

Προτού όμως, προλάβει να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης, ότι δηλαδή είναι θετική στην Covid-19, ο διοικητής του νοσοκομείου ξεκίνησε να κάνει βόλτες μαζί της στους διαδρόμους και τις κλινικές. Από αυτή την αφελή κίνηση, υπήρξε διασπορά του ιού στο νοσοκομείο, και συγκεκριμένα σε εργαζόμενους και στη διοίκηση, χωρίς όμως να καταγραφούν κρούσματα σε ασθενείς.

Δείτε το βίντεο

Ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τη διασπορά του κορονοϊού