Ένα σύννεφο σκόνης που έμοιαζε με καπνό και η ειδοποίηση από έναν κάτοικο της περιοχής που νόμιζε ότι είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά κοντά στον Πρόδρομο Βοιωτίας οδήγησαν σε λάθος συναγερμό και στην ενεργοποίηση του 112 για μια πυρκαγιά που τελικά δεν υπήρξε ποτέ.

Συγκεκριμένα πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν πως το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού.

Η ειδοποίηση και η φωτογραφία

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές «η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρηση της περιοχής.

Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού. Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος.

Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό».

Το μήνυμα που εστάλη

Όπως μετέδωσε το radiothiva «σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χωστίων Μάκη Δέδε κάποιος από την περιοχή κάλεσε την Πυροσβεστική και ανέφερε ότι βλέπει φωτιά ενδιάμεσα στα Χωριά Πρόδρομο και Δομβραίνα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 χωρίς όμως να εντοπίζεται καμία εστία φωτιάς».