Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Μουστακλή στο ΕΑΤ - ΕΣΑ

Η Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Μουστακλή στο ΕΑΤ – ΕΣΑ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσες και όσους αγωνίστηκαν για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος

Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στον μνημειακό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ – ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουλίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε όσες και όσους αγωνίστηκαν για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος.

Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, Ευάγγελος Γκιουγκής.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο υπό ανακαίνιση Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, παρουσία και της Χριστίνας Μουστακλή.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Στο μνημειακό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ – ΕΣΑ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο μνημειακό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ – ΕΣΑ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο μνημειακό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ – ΕΣΑ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Άλλα θεσμικά όργανα αποφασίζουν για το πρόσωπο του Προέδρου»

Στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας στην Προεδρία της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ότι «εγώ αυτό που επιθυμώ είναι μέχρι την τελευταία μέρα, τον Μάρτιο του ’25, να κάνω το καθήκον μου, αυτό που περιγράφεται και αυτό που έχω σχεδιάσει εγώ προσπαθώντας να ανταποκριθώ. Προσπαθώ, λοιπόν, να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο. Όπως δεν με είχε απασχολήσει η πρώτη θητεία – έτσι κι αλλιώς πρόκειται για αποφάσεις άλλων θεσμικών οργάνων με τα δικά τους κριτήρια – επομένως δεν βρίσκω τον λόγο να με απασχολήσει κάτι πέρα από αυτό».

Ερωτηθείσα για το αν την απασχολεί το ζήτημα της δικής της, προσωπικής υστεροφημίας, υποστήριξε ότι «οποιοσδήποτε κατέχει μια δημόσια θέση πρέπει να τον απασχολεί το αποτύπωμα που θα αφήσει, γιατί είμαστε όλοι, στη θέση που ο καθένας καλείται να υπηρετήσει, ταγμένοι στο συλλογικό καλό. Επομένως, αυτό πρέπει να μας απασχολεί και εκεί πρέπει να κατατείνει η προσπάθεια του καθενός. Να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, να επιτελεί το καθήκον του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για να μείνει κάτι, αυτό που τελικά θα εκτιμήσει η κοινωνία και θα αποτυπώσει η ιστορία».

Sports in

Τρέλα με Βεζένκοφ στο λιμάνι

Μετράνε τις ώρες για την επισημοποίηση της μεγάλης επιστροφής – Γιατί τον περιμένει και ο Πίτερς, τι συμβαίνει με Πετρούσεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024