H Apple έχει αναπτύξει το πρωτότυπο ενός αναδιπλούμενου iPhone που θα μπορούσε να φτάσει στα καταστήματα το 2016, γράφει το The Information, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σχεδιαστική αλλαγή για το δημοφιλέστερο προϊόν της αμερικανικής εταιρείας.

Η νέα συσκευή λέγεται ότι θα διπλώνει οριζόντια όπως το Galaxy Z Flip της Samsung, η οποία εγκαινίασε την αγορά αναδιπλούμενων συσκευών το 2019.

Τον Φεβρουάριο, το The Information είχε αναφέρει ότι η Apple βρισκόταν στα αρχικά στάδια σχεδιασμού «τουλάχιστον δύο» πρωτοτύπων. Σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ η εταιρεία έχει επιλέξει σχέδιο για τη συσκευή, γνωστή με την εσωτερική κωδική ονομασία V68.

Η Apple έχει ήδη έρθει σε επαφή με προμηθευτές στην Ασία για εξαρτήματα της συσκευής, ανέφεραν δύο πηγές που δεν κατονομάζονται.

Μια εκκρεμότητα που μένει να λυθεί είναι η «ραφή» που εμφανίζεται στη μέση της οθόνης όταν η συσκευή ανοίξει. Η Apple προσπαθεί επίσης να μειώσει το πάχος της.

Το ρεπορτάζ  έρχεται να επιβεβαιώσει όσα έγραψε πρόσφατα το DigiΤimes για το αναδιπλούμενο iPhone.

Το The Information αναφέρει ακόμα ότι η Apple σκοπεύει να αναβαθμίσει την κάμερα τουλάχιστον ενός μοντέλου iPhone. Θα προσφέρει ένα μηχανικό σύστημα ελέγχου του διαφράγματος  ώστε να επιτρέπει εφέ βάθους πεδίου, στο οποίο το φόντο εμφανίζεται θολό και το θέμα εστιασμένο.

Ακόμα, φήμες θέλουν την Apple να σχεδιάζει αναδιπλούμενο MacBook και ένα πολύ λεπτότερο iPhone για το 2015.