«Είμαι ένας άνθρωπος που ξέρει να επιβιώνει – είμαι το ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να περάσει κάποιος και να επιβιώσει». Με αυτές τις παραπάνω 20 λέξεις είχε κάποτε περιγράψει τη ζωή της – λέξεις που ίσως προκαλούν απορία σε κάποιον. Και λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν μια ντίβα του Χόλιγουντ, ένα icon της «χρυσής» εποχής της 7ης Τέχνης, sex symbol και βραβευμένη με Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «BUtterfield 8» και «Who’s Afraid of Virginia Woolf?».

Κι όμως, παρά τις επιτυχίες και τη λαμπερή της ζωή, η ίδια έδειχνε να μην το απολαμβάνει. Έδειχνε αρκετές φορές να βρίσκεται παγιδευμένη μέσα στον ίδιο της τον εαυτό, τις ανασφάλειες και τις φοβίες της. Και μέσα σε αυτόν τον κόσμο θέλει να ρίξει φως το ντοκιμαντέρ «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes», που ακολουθεί την πορεία της σταρ του Χόλιγουντ μέσα από τα δικά της λόγια.

Το φιλμ, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Αυγούστου στο HBO, βασίζεται σε ανέκδοτο υλικό από τη συνέντευξη που έδωσε η Τέιλορ στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Μέριμαν το 1964. Ενώ έχει εμπλουτιστεί με φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο και ερασιτεχνικά βίντεο με τη πρωταγωνίστρια την Αμερικανίδα ηθοποιό.

Στο «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» η ηθοποιός μιλάει για την καριέρα της στο Χόλιγουντ μέχρι τις ερωτικές της σχέσεις.

Η Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1971. (Πηγή: Wikimedia Commons)

Στο «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» η ηθοποιός μιλάει για την καριέρα της στο Χόλιγουντ, από την πρώτη της ταινία μέχρι την καταξίωση, δεν διστάζει να μιλήσει για τις ερωτικές της σχέσεις, ενώ η κουβέντα για τη προσωπική της ζωή επικεντρώνεται γύρω από τον έρωτά της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Το φιλμ περιέχει ακόμα συνεντεύξεις των ηθοποιών Ρόντι ΜακΝτόουαλ, Ντέμπι Ρέινολντς, Τζορτζ Χάμιλτον, του παραγωγού Σαμ Μαρξ, καθώς βοηθών και φίλων της, όπως οι Τιμ Μάντελσον, Λιζ Σμιθ και Ντόρις Μπρίνερ.

Την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει η υποψήφια για Όσκαρ Νανέτ Μπέρσταϊν, ενώ στην παραγωγή βρίσκουμε, εκτός των άλλων, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Τζέι Τζέι Έιμπραμς.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» που μόλις κυκλοφόρησε: