Η Έκο πριν από λίγο καιρό βρέθηκε «από το πουθενά» σε μια γειτονιά στο Περιστέρι Αττικής.

Οι φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να την ταΐζουν καθημερινά, όμως παρατήρησαν ότι η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή.

Απευθύνθηκαν σε πολλά Φιλοζωικά Σωματεία, επειδή δεν μπορούσαν να την περιθάλψουν, αλλά και εκείνα αδυνατούσαν να αναλάβουν το περιστατικό. Όπως και το Romi Animal Rescue (Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός).

Ωστόσο, η σκέψη των εθελοντών του Romi Animal Rescue ήταν «καρφωμένη» στη γατούλα. Σε εκείνη την ψυχή που βρισκόταν στο Περιστέρι. Που μέρα με τη μέρα, η κατάσταση της υγείας της μπορεί να χειροτέρευε.

Βοηθάμε όπως μπορούμε την Έκο

Η Έκο είναι περίπου 5-8 ετών

«Οι μέρες περνούσαν, κι εμείς δεν μπορούσαμε να τη ξεχάσουμε. Πώς να αφήσεις αυτό το πλάσμα στο δρόμο και στη μοίρα του;», λέει η εθελόντρια, Φένια Γραμματικού.

Έτσι, οι εθελοντές σπεύδουν στο σημείο για να πάρουν την Έκο. Με όποιο κόστος, παρόλο που η «τσέπη» τους δεν το αντέχει.

Η Έκο πρέπει να νοσηλευτεί και την πηγαίνουν κατευθείαν σε κλινική.

«Με τόσα ζώα που φιλοξενούμε και τόσα έξοδα διαφόρων περιστατικών που έχουμε επωμισθεί τον τελευταίο καιρό, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε… ούτε κουνούπι.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε πολλά, καθώς έχουμε πια στερέψει… Θα κάνουμε, όμως, ό,τι καλύτερο μπορούμε κι ελπίζουμε στη στήριξη σας», αναφέρει η κα Γραμματικού.

Το πρόβλημα υγείας της Έκο

Η Έκο, λοιπόν, μεταφέρεται σε κλινική και της γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα υγείας.

Κατά πάσα πιθανότητα η γατούλα, όπως λέει η εθελόντρια, έχει ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο δεν θεραπεύεται. Αλλά με την κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να πάρει παράταση (καλής) ζωής. Κι όταν έρθει η στιγμή που δεν θα αντέχει άλλο, θα την αφήσουμε να «φύγει» και να ηρεμήσει…

Τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου, υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Της καθάρισαν το σημείο της δερματικής αλλοίωσης, έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση. Παράλληλα, πάρθηκε δείγμα για βιοψία – αναμένονται τα αποτελέσματα. Να δούμε εάν είναι, πράγματι, καρκίνος. Στη διάρκεια του χειρουργείου της καθάρισαν και τα δόντια, τα οποία ήταν σε κακή κατάσταση.

Η Έκο

Η Έκο, όπως αναφέρει η κα Γραμματικού, είναι περίπου 5-8 ετών και είναι στειρωμένη. Στην αρχή είναι διστακτική με τους ανθρώπους, αλλά όταν τους γνωρίσει, δέχεται τα χάδια τους.

«Την ονομάσαμε Έκο καθώς, όταν την πρωτογνωρίσαμε, ενώ νιαούριζε, δεν έβγαζε ήχο. Τώρα, σίγα – σιγά βρίσκει τη φωνή της», διευκρινίζει η εθελόντρια.

Ο Romi Animal Rescue

Οι εθελοντές του Romi Animal Rescue φιλοξενούν όλα τα ζωάκια που έχουν αναλάβει υπό την προστασία τους, στο σπίτι τους. Είναι όλων των ηλικιών. Ταλαιπωρημένες ψυχούλες: κακοποιημένα, άρρωστα.

Είμαστε στο πλευρό της Έκο

Όπως είναι κατανοητό, οι εθελοντές έχουν ανάγκη οικονομικής υποστήριξης. Για να μπορέσουν να της προσφέρουν τη φροντίδα που χρειάζεται.

Αλλά ξέρετε τι θα ήταν το καλύτερο για εκείνη; Να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα τη νοιαστεί τόσο, ώστε να αισθανθεί, στα όσα χρόνια ζωής της απομένουν, ότι την αγαπούν. Και, αναμφισβήτητα, όταν νιώσει ασφάλεια στο νέο της σπίτι και εμπιστευτεί τον άνθρωπό της, θα δείξει όλη της την τρυφερότητα. Και το πόσο μοναδικά, ξεχωριστά είναι αυτά τα πλάσματα: οι γάτες.
Όποιος επιθυμεί να συμπαρασταθεί στην Έκο, μπορεί να επικοινωνήσει με τους εθελοντές μέσω:

https://www.facebook.com/romianimalrescueRAR

https://www.instagram.com/romianimalrescue?igsh=Y2pqeHN3aWltbHMy