Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Dreamcast: Γιατί το παιχνίδι δεν σταματά

Dreamcast: Γιατί το παιχνίδι δεν σταματά

Η κυκλοφορία του PS2 ήταν η αρχή του τέλους για το dreamcast.

Tο Dreamcast θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο υποτιμημένες και «μπροστά από την εποχή του» κονσόλες που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Πρόκειται για το σύστημα που άνοιξε το χορό για την έκτη γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας (PS2, Xbox, GameCube) και κυκλοφόρησε αρχικά στην αγορά της Ιαπωνίας το 1998.

Ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία οικιακή κονσόλα της SEGA μέχρι και σήμερα, ενώ πολλές φορές έχει ακουστεί ότι ο ιαπωνικός κολοσσός ίσως σκεφτεί την επαναφορά σε αυτό τον τομέα, κάτι που φαντάζει απίθανο έως και αδύνατο για τη σημερινή του δομή.

Η κυκλοφορία του Dreamcast στην αγορά ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου του 1998 στην αγορά της Ιαπωνίας στις 27 Νοεμβρίου του 1998 και ακολούθησαν στις 9 Σεπτεμβρίου του 1999 η Βόρεια Αμερική, στις 14 Οκτωβρίου 1999 η Ευρώπη και στις 30 Νοεμβρίου 1999 η Αυστραλία.

Τον Ιανουάριο του 2001, η Sega ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη βιομηχανία κονσολών, μόλις δύο χρόνια μετά την παγκόσμια κυκλοφορία του Dreamcast. Η κυκλοφορία του PS2 ήταν η αρχή του τέλους για το σύστημα.

Όπως συμβαίνει με πολλές ρετρό κονσόλες, οι indie προγραμματιστές συνεχίζουν να παράγουν τίτλους Dreamcast μέχρι σήμερα, που συνήθως χρηματοδοτούνται μέσω ιστοτόπων όπως το Kickstarter.

Για τους φαν του gaming τόσο η Sony όσο και η Microsoft έχουν βάλει ψηλά τον πήχη σε αυτόν τον τομέα  με την κυκλοφορία δύο εξαιρετικά κορυφαίων κονσόλων. Το Xbox Series S/X και το PlayStation 5 προσφέρουν εξαιρετικές προδιαγραφές και υψηλές εμπειρίες gaming, αλλά ποιο είναι αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο;

Τα Xbox Series S και PS5 είναι κονσόλες με πολύ διαφορετική εμφάνιση. Δεν μοιάζουν καθόλου με οτιδήποτε έχει προηγηθεί. Το PS5 πρόκειται για την πιο ψηλή κονσόλα της αγοράς και είναι επίσης μοναδικά σχεδιασμένο με δύο πλάκες πρόσοψης που προστατεύουν την κύρια μονάδα της κονσόλας.

Μπορεί να τοποθετηθεί στην άκρη δίπλα από την τηλεόρασή σας, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να είναι δύσκολο να χωρέσει σε ένα ντουλάπι μεσαίου μεγέθους.

Το Xbox Series S πρόκειται για μικρότερη πλατφόρμα και είναι το μόνο μηχάνημα της τρέχουσας γενιάς, που έχει κατασκευαστεί σκόπιμα για να λειτουργεί καλύτερα όταν είναι σε επίπεδη θέση, γεγονός που σας διευκολύνει πολύ κατά την αποθήκευση.

Όλες τις κονσόλες next gen αλλά και τα καλύτερα παιχνίδια της αγοράς θα τα βρείτε όλα στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία για να επιλέξετε αυτά που σας αρέσουν. Κάντε τώρα τις αγορές σας από την πλατφόρμα και όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – Μπόρατς

LIVE: ΠΑΟΚ – Μπόρατς. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Μπόρατς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024