Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η σοβαρή υπόθεση καταστροφής του CD που περιελάμβανε περιεχόμενο από το κινητό του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. με τον Νάσο Ηλιόπουλο της Νέας Αριστεράς να εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση σε συζήτηση στη Βουλή.

«Όταν αυτή η Πολιτεία δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα φτάσει στο δικαστήριο ένα CD με συνομιλίες δολοφονημένου δημοσιογράφου με τον πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού του κ. Μητσοτάκη, γιατί αυτός είναι ο κ. Δημητριάδης έχουμε ξεχάσει και το όνομά του και όποιος το λέει τρώει αγωγές, όπως και του επικεφαλής της ΕΥΠ» αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να τα βάλει με το οργανωμένο έγκλημα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Η Νέα Αριστερά θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση αυτή, όπως το αν εάν έχουν κληθεί να καταθέσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους με τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο και το κατά πόσο έχει διαταχθεί σχετική έρευνα για τις συνθήκες που καταστράφηκε το συγκεκριμένο υλικό.

«Σε μια χώρα όπου το κράτος δικαίου υποχωρεί οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι επιβεβλημένες», τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή δικάσιμο για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και ενώ η έδρα κατέγραφε τα αναγνωστέα έγγραφα, «διαβάστηκε» το τεκμήριο με αριθμό 33, στο οποίο υπήρχαν επαφές του Καραϊβάζ στην εφαρμογή επικοινωνίας WhatsApp.

Η έδρα ανέγνωσε από την έκθεση τεκμηρίων ότι σε αυτές περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρήγορη Δημητριάδη, του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ωστόσο, μετά την ανάγνωση του σχετικού, η εισαγγελέας έσπευσε να ενημερώσει ότι το CD με το περιεχόμενο από τις επαφές αυτές έχει καταστραφεί, επειδή τρυπήθηκε από συρραπτικό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο δεν είχε αποτυπωθεί σε έγγραφο (όπως θα παρουσιαζόταν στο δικαστήριο) και δεν ζητήθηκε αντίγραφο από την έδρα.

Ηλιόπουλος: Η χώρα έχει παραδοθεί στο οργανωμένο έγκλημα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Α’ Αθηνών Νάσος Ηλιόπουλος, τοποθετήθηκε σήμερα για την σοβαρή αυτή υπόθεση της καταστροφής του CD μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Όπως ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «είμαστε σε μία χώρα που χθες στο δικαστήριο του Καραϊβάζ, στο δικαστήριο του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε και το παρακολουθεί όλη η Ευρώπη είπε η δικαστική έδρα ότι «το CD που είχε συνομιλίες του δημοσιογράφου με τον Δημητριάδη και με τον επικεφαλής της ΕΥΠ καταστράφηκε».

Συνέχισε λέγοντας πως «για αυτό δεν θα κάνετε τίποτα γιατί δεν θέλετε να τα βάλετε με το οργανωμένο έγκλημα. Δεν είναι προσωπικό δικό σας αλλά είναι δομικό χαρακτηριστικό της κυβέρνησης της οποίας συμμετέχετε».

Έβαλλε κατά του Γρηγόρη Δημητριάδη, επισημαίνοντας πως ,«όταν αυτή η Πολιτεία δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα φτάσει στο δικαστήριο ένα CD με συνομιλίες δολοφονημένου δημοσιογράφου με τον πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού του κ. Μητσοτάκη, γιατί αυτός είναι ο κ. Δημητριάδης έχουμε ξεχάσει και το όνομά του και όποιον το λέει τρώει αγωγές, όπως και του επικεφαλής της ΕΥΠ».

Καταληκτικά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε πως «αυτή η χώρα έχει παραδοθεί στο οργανωμένο έγκλημα. Και άρα σας το λέω μην φέρνετε διατάξεις. Τζάμπα είναι, τζάμπα κουράζεται τις υπηρεσίες, τζάμπα προσπαθείτε και εσείς».

Επιβεβλημένες οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Παράλληλα, η Νέα Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός, θέτοντας ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

«Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ότι έχει καταστραφεί υλικό με συνομιλίες που είχε με ανώτερους αξιωματούχους», σημειώνεται αρχικώς στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται πως «η έδρα του δικαστηρίου ανέγνωσε πως το υλικό αυτό περιείχε επικοινωνίες του Γιώργου Καραϊβάζ με τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρήγορη Δημητριάδη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη. Μάλιστα το συγκεκριμένο υλικό καταστράφηκε επειδή το CD στο οποίο περιεχόταν τρυπήθηκε από συρραπτικό!».

Η Νέα Αριστερά απευθύνει τρία εύλογα και συγκεκριμένα ερωτήματα και απαιτεί άμεσες απαντήσεις:
« -Πότε ήρθε σε γνώση των Αρχών η καταστροφή του υλικού;
– Έχουν έχουν κληθεί να καταθέσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους με τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο;
– Εχει διαταχθεί σχετική έρευνα για τις συνθήκες που καταστράφηκε το συγκεκριμένο υλικό;

«Σε μια χώρα όπου το κράτος δικαίου υποχωρεί οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι επιβεβλημένες», καταλήγει η ανακοίνωση.