Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν ο ΣΥΡΙΖΑ - «Να αντιδράσει επιτέλους η κυβέρνηση»

Καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν ο ΣΥΡΙΖΑ – «Να αντιδράσει επιτέλους η κυβέρνηση»

«Είναι επικίνδυνη η επανάπαυση της κυβέρνησης στο θετικό κλίμα», υπογραμμίζει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να «σταματήσει να υποβαθμίζει τις τουρκικές προκλήσεις».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου περί δήθεν «τουρκικής μειονότητας στη Θράκη», αλλά και τον χαρακτηρισμό της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ως «ειρηνευτικής επιχείρησης» και καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει επιτέλους και να σταματήσει να υποβαθμίζει τις τουρκικές προκλήσεις».

«Είναι επικίνδυνη η επανάπαυση της κυβέρνησης στο θετικό κλίμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζει λέγοντας πως «η επανάπαυση της κυβέρνησης στο «θετικό κλίμα» της Διακήρυξης των Αθηνών, είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας και έχει αφήσει περιθώρια για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, όπως οι τουρκικές φιέστες μίσους στην Κύπρο συνοδεία πολεμικών πλοίων, η απόπειρα ανάμειξης της Τουρκίας στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδος, η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Κάσο με ανάπτυξη πολεμικών πλοίων και η εκ νέου αμφισβήτηση του καθεστώτος της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης».

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση «να εξέλθει από την κατάσταση διπλωματικού στρουθοκαμηλισμού στην οποία έχει περιέλθει και να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές και κοινοτικό δίκαιο». Κυρίως δε, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αρχή, μέση και τέλος, χωρίς μικροκομματικούς τακτικισμούς στο πλαίσιο της ΙΧ εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη».

Τι είπε ο Ερντογάν για την «τουρκική μειονότητα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη. «Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Sports in

Σάλος με «χρυσή» Ολυμπιονίκη ιππασίας που κακοποιούσε το άλογό της - Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το βίντεο δείχνει την 39χρονη Βρετανίδα αθλήτρια της ιππασίας, Σαρλότ Ντιζαρντέν, να μαστιγώνει το άλογό της στα πόδια περισσότερες από 24 φορές - «Ντρέπομαι» έγραψε σε ανακοίνωσή της

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024