Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φύγει κανένα στέλεχος - Ενωτικός ο Κασσελάκης

Κεχαγιά: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φύγει κανένα στέλεχος – Ενωτικός ο Κασσελάκης

«Δεν αλλάζει το ότι είναι ενωτικός ο Στέφανος Κασσελάκης, σε κάθε κόμμα είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βούλα Κεχαγιά

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φύγει κανένα στέλεχος, ούτε φυσικά κανένα στέλεχος δεν ψάχνεται να φύγει», επισήμανε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά, κληθείσα να σχολιάσει όσα συνέβησαν στη χθεσινή ΚΟΕΣ με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα στελέχη που διαφώνησαν.

Όπως τόνισε η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», «δεν αλλάζει το ότι είναι ενωτικός ο Στέφανος Κασσελάκης, σε κάθε κόμμα είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες».

Σύμφωνα με την ίδια, «στην ουσία, το αντικείμενο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ήταν να εγκρίνει κάποιες ημερομηνίες για το πότε θα γίνει η Κεντρική Επιτροπή και να αναθέσει κάποιους ρόλους στα μέλη που θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο».

«Δεν μπορώ να πω ότι ο κ. Ανδρουλάκης αγνόησε τον κ. Κασσελάκη»

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε για την Κεντροαριστερά τα σενάρια συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ετεροπροσδιορίζεται. «Δεν μπορώ να πω ότι ο κ. Ανδρουλάκης αγνόησε τον κ. Κασσελάκη, επομένως αυτό το θεωρούμε ένα καλό βήμα. Αυτό που κοιτάζουμε εμείς είναι σε επίπεδο κοινοβουλευτικό να μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε μια συνεννόηση, για να ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση».

Τέλος, αναφορικά με την Κάσο και τα τουρκικά πολεμικά πλοία που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, εξέφρασε την ανησυχία της για τη ρητορική της Τουρκίας, δεδομένης μάλιστα της αναφοράς του Τούρκου προέδρου περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Το παρασκήνιο στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο του Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, στελέχη όπως ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, έθεσαν θέμα για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου. Και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία εξέφρασε μεν προβληματισμό για τις ημερομηνίες , αλλά συμφώνησε ότι αποφασίστηκε στα όργανα. Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασαν και αλλά μέλη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επέμενε στην εισήγηση αυτή και σύμφωνα με πληροφορίες καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης η γραμματέας Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη προς όλα τα μέλη είπε πολλάκις ότι οι ημερομηνίες αποφασίστηκαν από τα δεκάδες μέλη του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή.

«Δεν είναι σκοπός μας να είμαστε παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξαφνικά –ίσως και άκομψα- διακόπτοντας την τοποθέτηση μέλους της ΚΟΕΣ- παρενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Πήρε τον λόγο και προφανώς εκνευρισμένος για όσα προηγήθηκαν είπε μεταξύ άλλων τη φράση: «όποιος δεν θέλει να φύγει. Τέλος».

Σε αυτό το σημείο της ιστορίας έγινε το «μπαμ». Κάποια μέλη αποχώρησαν ενώ άλλα παρέμειναν στην τηλεδιάσκεψη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αυτοτελές κόμμα και δεν κινείται με βάση αλλά κόμματα. «Και από τη στιγμή που αποφάσισαν τα δεκάδες μέλη στην ΚΕ δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει το ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι σκοπός μας να είμαστε παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ», είπε μεταξύ άλλων.

Όσοι τον άκουσαν, λένε ότι το μήνυμα είναι αμφίσημο. Είναι να φύγουν από το κόμμα ή από την ΚΟΕΣ; Πάντως η παρέμβαση αυτή, ότι εξερράγη, και αυτός ο τρόπος παρέμβασης είναι που άναψε τις φωτιές και προκάλεσε το αρνητικό κλίμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από αυτή την τοποθέτηση δύσκολα θα μπορεί να συγκαλέσει ο πρόεδρος την ΚΟΕΣ σε πλήρη απαρτία.

Μετά από κάποια ώρα, όπως λένε οι πληροφορίες του in -και ενώ είχαν αποχωρήσει κάποιοι- ο κ. Κασσελάκης ξανά πήρε το λόγο. Είπε να δουλέψουν όλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι λογοδοτούν στα μέλη, όπως και να ασχοληθούν με την καθημερινότητα.

Sports in

Τρέλα με Βεζένκοφ στο λιμάνι

Μετράνε τις ώρες για την επισημοποίηση της μεγάλης επιστροφής – Γιατί τον περιμένει και ο Πίτερς, τι συμβαίνει με Πετρούσεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024