Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ - Γλαβίνας: Με επιτάξεις και αυταρχισμό δεν λύνονται τα προβλήματα του ΕΣΥ

ΠΑΣΟΚ – Γλαβίνας: Με επιτάξεις και αυταρχισμό δεν λύνονται τα προβλήματα του ΕΣΥ

«Η ΝΔ δεν έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους γιατρούς», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στο ΕΣΥ με αφορμή την επίταξη ιδιωτών ιατρών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας.

Ο Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στο Open, υπογράμμισε πως «το ζήτημα είναι δομικό και γι’ αυτό πρέπει να πάμε στη βάση του. Για ποιο λόγο οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της κυβέρνησης; Το Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσεί πολλαπλώς. Γιατί φτάσαμε στο παρά πέντε για να βρούμε λύση, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να χρησιμοποιεί ουσιαστικά αυταρχικά μέτρα; Είναι γνωστό ότι η καταναγκαστική εργασία απαγορεύεται στη χώρα μας βάσει του Συντάγματος. Δεν επιτρέπεται η επίταξη, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις».

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτό δηλαδή που κάνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εφαρμογή του μέτρου του κλειδώματος της συνταγογράφησης τιμωρώντας έτσι τους ασθενείς και όχι τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι συμμετέχουν κι εκείνοι με την ευρεία έννοια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κι αναρωτιέται κανείς, τι ακριβώς πετυχαίνει με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη;».

«Η ΝΔ δεν έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους γιατρούς»

Διερωτήθη επίσης κατά πόσον «έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε για να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας όλα αυτά τα χρόνια και για ποιον λόγο «ακόμη παραμένουμε δεύτεροι στις ιδιωτικές δαπάνες στην υγεία σε όλη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για το ότι δεν έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους γιατρούς. Με επιτάξεις και αυταρχισμό ούτε τώρα πρόκειται να βρει λύση. Διαβάζοντας και τις ανακοινώσεις των οικείων ιατρικών συλλόγων βλέπουμε ότι ανθίσταται σε αυτές τις πρακτικές και είναι άνθρωποι που προέρχονται από όλα τα κόμματα, και από την Νέα Δημοκρατία. Θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να προσελκύουμε εργαζομένους νέους ιατρούς, οι οποίοι αντί να φεύγουν στο εξωτερικό θα μένουν στη χώρα».

«Να αγωνιζόμαστε καθημερινά και να είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει στη μεταπολίτευση»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως «δεν πρέπει να το παίρνουμε ως κάτι δεδομένο αλλά να αγωνιζόμαστε καθημερινά και να είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει στη μεταπολίτευση, για την ομαλή δημοκρατία, για την εναλλαγή των κυβερνήσεων, για σημαντικά κεκτημένα, για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων αλλά πάντα ανήσυχοι και σε εγρήγορση για να προστατεύουμε τη δημοκρατία μας από καθετί που μπορεί να την κλονίσει».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «ο κάθε υποψήφιος και η καθεμία υποψήφια κατεβαίνουν με τις δικές τους πλατφόρμες, τις δικές τους ιδέες και τα δικά τους προτάγματα».

Στη συνέχεια επισήμανε πως «η κ. Διαμαντοπούλου είναι ένας στέλεχος με τη δική της πορεία στο χώρο μας και απαντάει η ίδια για όσα την αφορούν. Το μητρώο των μελών του κόμματος δεν έχει δοθεί σήμερα σε κανέναν υποψήφιο. Θα ακολουθηθεί η πάγια πρακτική, ό, τι συνέβη δηλαδή και το 2021. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ένα κεκτημένο. Έχουμε κάνει και το 2017 και το 2021 εκλογικές διαδικασίες αψεγάδιαστες, με επιτυχία και χωρίς αμφισβητήσεις, στις οποίες όλα τα μέρη συμμετείχαν επί ίσοις όροις. Όλες και όλοι οι υποψήφιοι, εφόσον κατέθεταν την υποψηφιότητά τους είχαν και τους ανάλογους όρους επί της διαδικασίας. Σχετικά λοιπόν με το μητρώο, που είναι ένα θέμα που ακουμπά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα το πάρουν όλοι υποψήφιοι στο χρόνο που πρέπει ώστε να προβούν σε χρήση αυτού», κατέληξε.

Sports in

Σάλος με «χρυσή» Ολυμπιονίκη ιππασίας που κακοποιούσε το άλογό της - Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το βίντεο δείχνει την 39χρονη Βρετανίδα αθλήτρια της ιππασίας, Σαρλότ Ντιζαρντέν, να μαστιγώνει το άλογό της στα πόδια περισσότερες από 24 φορές - «Ντρέπομαι» έγραψε σε ανακοίνωσή της

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024