Για τη φράση του Στέφανου Κασσελάκη «Όποιος δεν θέλει να μείνει, να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα», μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «Δεν εναρμονίζεται με αρχές και αξίες του χώρου της Κεντροαριστεράς, με ξενίζει ως φράση».

Δεν έχουν τέλος οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την παραπάνω τοποθέτηση μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 με την αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κόμματος να συνεχίζεται.

Ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η επίμαχη φράση

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε την επίμαχη φράση, την οποία σχολίασε ο Χάρης Μαμουλάκης, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φράση απευθυνόταν προς μέλη της ΚΟΕΣ που διαφωνούσαν τόσο με τον χρόνο του καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προγραμματισθεί για τις 6 Οκτωβρίου, όσο και για θέματα ουσίας.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη τόνισαν πως δεν είναι σωστό να διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε στον Στέφανο Κασσελάκη πως «δεν μπορεί να μιλάς για αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην κάνεις εισήγηση για τις αλλαγές που θέλεις να φέρεις».

Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται μία απόφαση που έχει ληφθεί. Όποιος δεν θέλει να μείνει, να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα. Τέλος είπα, τέλος!».

Ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει, κάτι που δεν έκανε, με αποτέλεσμα οκτώ μέλη της ΚΟΕΣ να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, κάτι που προκάλεσε νέα εσωκομματική αναταραχή.

Ποιοι αποχώρησαν

Τα μέλη της ΚΟΕΣ που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ήταν οι: Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ελένη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.