Θέση στην κόντρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με το «Πρώτο Θέμα» πήρε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης τοποθετήθηκε για την εν λόγω αντιπαράθεση, όπου ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε  τον δημοσιογραφικό οργανισμό για «ευνοϊκές» και «σκανδαλώδεις» ρυθμίσεις στον τραπεζικό δανεισμό του.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «ο κ. Κασσελάκης είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έγινε ένα σχόλιο που τον ενόχλησε από ένα μέσο. Εγώ δεν θυμάμαι αρχηγό αντιπολίτευσης ή πρωθυπουργό ή πρόεδρο κόμματος, όχι ακραίων, γιατί το αν είσαι ακραίος το δείχνεις στην πράξη, να κάνει print screen το σχόλιο και να επιτίθεται στον δημοσιογράφο και το μέσο».

Συνέχισε λέγοντας πως «σκεφτείτε αυτό να είχε γίνει από τη Νέα Δημοκρατία. Εδώ από έξω και στα γραφεία της Πειραιώς θα είχαν κατασκηνώσει οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως επειδή αναφέρονται ως Αριστεροί μπορούν να το κάνουν αυτό. Αύριο μπορεί να επιτεθούν σε κάποιον άλλο και η ζωή συνεχίζεται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και ειδικά για ένα θέμα που τις απαντήσεις τις δίνει το τραπεζικό σύστημα που ενισχύεται, ο διοικητής της ΤτΕ και τα δεδομένα. Τι έχει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 1,6 δισ. καταθέσεις που θα χάνονταν; Η μόνη στρατηγική είναι ο λαϊκισμός και οι ανέξοδες επιθέσεις και όταν αυτό το εντοπίζει ένα Μέσο, ερχόμαστε και επιτιθέμεθα στο μέσο, κάτι μου θυμίζει αυτό».

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Π. Μαρινακη: Ξεπέρασε τον εαυτό του, χαμηλό επίπεδο αντίληψης της πραγματικότητας

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογράμμισε πως «έχει προκύψει κατ’ επανάληψη από τις δημόσιες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου το χαμηλό επίπεδο αντίληψης της πραγματικότητας, το οποίο προσπαθεί να κρύψει με στερεότυπες επιθέσεις προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως «σήμερα, όμως, στη συνέντευξη του παραχώρησε στο ΟPEN ο Παύλος Μαρινάκης ξεπέρασε τον εαυτό του. Αυτό που κατάλαβε από τη χθεσινή παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη σε σχέση με το σκανδαλώδες κούρεμα του δανείου του Πρώτου Θέματος από την Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι το ίδιο το σκάνδαλο αλλά ότι δήθεν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον δημοσιογράφο και το μέσο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει πως «να του το εξηγήσουμε, λοιπόν, του Παύλου Μαρινάκη, μήπως και καταλάβει, ώστε να μπορέσει να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούν και στην κυβέρνησή του. Όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης, το Πρώτο Θέμα είχε ένα δάνειο 36,5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Με 7,5 εκατ. ευρώ μετρητά ενός fund και 2,5 εκατ. ευρώ collateral της διοίκησης της εταιρίας «κατάφερε» να μη χρωστάει τίποτα! Πώς; Με «κούρεμα» 26,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή του 70% του δανείου!».

Ακολούθως απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«- Γνωρίζει κάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το «κούρεμα» των 26,5 εκατ. ευρώ του Πρώτου Θέματος από την Τράπεζα Πειραιώς;

– Το θεωρεί «φυσιολογικό»;

– Σκοπεύει να πράξει κάτι για να διαλευκανθεί αυτό το σκάνδαλο;

– Καλύπτεται από την απάντηση του Πρώτου Θέματος, που πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα;

– Θεωρεί ότι μπορεί με τέτοιες πρακτικές να λειτουργήσει υγιές τραπεζικό σύστημα στη χώρα;».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει πως αυτά είναι που πρέπει να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ερωτήματα που αφορούν άμεσα στη διαφάνεια, τα χρήματα των φορολογουμένων, τη διαπλοκή, την ποιότητα της δημοκρατίας μας», τονίζει.