Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» Γεωργιάδη - Γκιουλέρ για το «μπορεί να έρθουμε μία νύχτα»

«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Γκιουλέρ για το «μπορεί να έρθουμε μία νύχτα»

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας απαντά στο Γεωργιάδη ότι μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα ως «τουρίστας»

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στην Τουρκία η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη πως «με τα F-35 μία νύχτα ξαφνικά μπορεί να δεις εμάς στην Άγκυρα». Το σχόλιο Γεωργιάδη που έγινε με αναφορά σε παλαιότερες δηλώσεις του τούρκου προέδρου, ο οποίος απειλούσε την Ελλάδα πως «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά», πριν Αθήνα και Άγκυρα μπουν σε τροχιά διαλόγου και υπάρξει το κείμενο της Διακήρυξης των Αθηνών, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στα τουρκικά ΜΜΕ, όσο και από τον τούρκο Υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ο Γκιουλέρ μάλιστα επέλεξε να είναι ιδιαίτερα σκωπτικός απαντώντας στον Γεωργιάδη λέγοντας πως «60 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο, ο Έλληνας υπουργός είναι ευπρόσδεκτος να έρθει για τουρισμό».

Ερώτηση στις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τα τουρκικά ΜΜΕ φρόντισαν να δώσουν διαστάσεις στις δηλώσεις Γεωργιάδη, τόσο με αναλύσεις που αναφέρονταν σε «προκλήσεις» και «απειλές», όσο και με το CNN Turk να κάνει ερώτηση για το θέμα στο αμερικανικό Πεντάγωνο, καλώντας τον εκπρόσωπο να τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με το CNN Turk «ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε ότι δεν είδε τα σχόλια του Έλληνα υπουργού σχετικά με την απειλή των F-35 για την Τουρκία ως συγκεκριμένα, αλλά δήλωσε ότι οι σύμμαχοι πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους και ότι δεν θα ανεχθούν τη βία μεταξύ των συμμάχων».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή ο Ράιντερ πρόσθεσε ότι «τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι εταίροι και σύμμαχοι. Βρισκόμαστε στην ίδια απόσταση και από τις δύο χώρες σε αυτό το θέμα» χωρίς σύμφωνα με το CNN Turk να αντιδρά στην ελληνική δήλωση και έκλεισε λέγοντας πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν «τη δουλειά που έχουν κάνει αυτές οι δύο χώρες για να επιλύσουν τα προβλήματά τους μεταξύ τους μέχρι στιγμής».

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε ερωτηματικά και εντός της κυβέρνησης για τη «χρησιμότητα» της. Με δεδομένο μάλιστα ότι η Ελλάδα ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει ρητορική «απειλών» απέναντι στην Άγκυρα και επιμένει να καταγγέλλει την Τουρκία όποτε το πράττει.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: Πώς θα φτάσει η Ελλάδα στην 12η θέση;

Μετά την περσινή ιστορική χρονιά του Ολυμπιακού και την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τα προημιτελικά η Ελλάδα τερμάτισε στην 15η θέση. Στόχος τώρα η 12η, αλλά πόσο εφικτή είναι αυτή;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024