Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Τζιτζίκια, «ζιζάνια» και νεύρα - Το παρασκήνιο στη συνεδρίαση για το συνέδριο του Οκτωβρίου  

ΣΥΡΙΖΑ: Τζιτζίκια, «ζιζάνια» και νεύρα – Το παρασκήνιο στη συνεδρίαση για το συνέδριο του Οκτωβρίου  

Τι έγινε στη συνεδρίαση ΚΟΕΣ για τα διαδικαστικά του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ήταν κάπως αναπάντεχο το γεγονός ότι ένα απόγευμα του Ιουλίου, και εν μέσω καλοκαιριού και ζέστης, θα προέκυπτε «πόλεμος» μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε μία συνεδρίαση που είχε ως βασικό αντικείμενο τις λεπτομέρειες για την προετοιμασία του Συνεδρίου.

Δηλαδή δεν ήταν ούτε Πολιτική Γραμματεία, ούτε Κεντρική Επιτροπή, υπό την έννοια ότι δεν μπαίνουν αποφάσεις στο τραπέζι.

Η λεγόμενη ΚΟΕΣ συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και παρόλα αυτά τίναξε όλο το κλίμα στον αέρα, αφού η συζήτηση πήρε διαστάσεις πολεμικές.

Υπό τον ήχο των τζιτζικιών λοιπόν τα αίματα την Τρίτη το απόγευμα άναψαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και γιατί τζιτζίκια; Διότι η συνεδρίαση γινόταν με τηλεδιάσκεψη και κάποια από τα μέλη ήταν εκτός. Όποτε στο background, σε κάποιες στιγμές της συνεδρίασης ακούγονταν και τζιτζίκια.

Οι τοποθετήσεις των μελών της ΚΟΕΣ σε γενικές γραμμές έγινα σε ένα καλό κλίμα, όμως όλα άλλαξαν όταν τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την ημερομηνία του Συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πως το Συνέδριο θα γίνει στις 4-6 Οκτωβρίου. Τότε συμπίπτουν και ο πρώτος γύρος για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρώτη λοιπόν συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πέραν από τα τα τζιτζίκια υπήρξαν και νεύρα. Και προτάσεις «ζιζάνια» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Στελέχη, όπως ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, έθεσαν θέμα για τις  ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου.  Και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία εξέφρασε μεν προβληματισμό για τις ημερομηνίες , αλλά συμφώνησε ότι αποφασίστηκε στα όργανα. Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασαν και αλλά μέλη.

Ο κ. Φάμελλος επέμενε στην εισήγηση αυτή και σύμφωνα με πληροφορίες καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης  η γραμματέας Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη προς όλα τα μέλη είπε πολλάκις ότι οι ημερομηνίες αποφασίστηκαν από τα δεκάδες μέλη του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξαφνικά – ίσως και άκομψα- διακόπτοντας την τοποθέτηση μέλους της ΚΟΕΣ- παρενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Πήρε το λόγο και προφανώς εκνευρισμένος για όσα προηγήθηκαν είπε μεταξύ άλλων τη φράση: «όποιος δεν θέλει να φύγει. Τέλος».

Σε αυτό το σημείο της ιστορίας έγινε το «μπαμ». Κάποια μέλη αποχωρούν, κάποια μένουν στην τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Κασσελάκης είπε στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα  αυτοτελές κόμμα και δεν κινείται  με βάση αλλά κόμματα.  Και από την στιγμή που αποφάσισαν τα δεκάδες μέλη στην ΚΕ δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει το ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι σκοπός μας να είμαστε παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι τον άκουσαν, λένε ότι το μήνυμα είναι αμφίσημο. Είναι να φύγουν από το κόμμα ή από την ΚΟΕΣ ; Πάντως η παρέμβαση αυτή, ότι εξερράγη, και αυτός  ο τρόπος παρέμβασης είναι που άναψε τις φωτιές και προκάλεσε το αρνητικό κλίμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από αυτή την τοποθέτηση δύσκολα θα μπορεί να συγκαλέσει ο πρόεδρος την ΚΟΕΣ σε πλήρη απαρτία.

Μετά από κάποια ώρα, όπως λένε οι πληροφορίες του in-και ενώ είχαν αποχωρήσει κάποιοι- ο κ. Κασσελάκης ξανά πήρε το λόγο. Είπε να δουλέψουμε όλοι για το ΣΥΡΙΖΑ και ότι λογοδοτούμε στα μέλη. Να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα.

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη πατούν πάνω στην απόφαση της ΚΕ και ότι υπάρχουν αποφάσεις οργάνων και όποιος δεν καθόλου τις αποφάσεις μπορεί να φύγει. Ο κ. Κασσελάκης επέμεινε ότι ακολουθούμε τις αποφάσεις των οργάνων μας και αυτό δεν θα αλλάξει.

Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αποχώρησαν οι Γιάννης Ραγκούσης, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ελένη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τα δημοσιεύματα για την ΚΟΕΣ έκανε α ανάρτηση και μάλιστα με αναφορά στην Ολγα Γεροβασίλη.

«Να’τοι πάλι!» Αναφέρει και δηλώνει: Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε.

Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος. Και να μην ξεχνάμε τι πόλεμο είχατε κάνει στην Όλγα για το Πόθεν Έσχες της για 20€…»

Όλη η ανάρτηση

https://x.com/skasselakis/status/1815817198847607240?s=48&t=JSDrvE-U3Tu2wgTBt5phDQ

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024