Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Ίντερ Κλουμπ ντ’ Εσκάλδες 4-3: Έκανε το πάρτι... θρίλερ και έμπλεξε η Ένωση

ΑΕΚ – Ίντερ Κλουμπ ντ’ Εσκάλδες 4-3: Έκανε το πάρτι… θρίλερ και έμπλεξε η Ένωση

Ασόβαρη η ΑΕΚ, προηγήθηκε με 4-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους της Ίντερ Εσκάλδες, δέχθηκε τρία γκολ από δικά της λάθη στη συνέχεια (4-3) και μπήκε σε περιπέτειες ενόψει της ρεβάνς

Αλλιώς φανταζόταν ο κόσμος της ΑΕΚ το πρώτο παιχνίδι της εποχής Μάριου Ηλιόπουλου και αλλιώς αυτό εξελίχθηκε. Η Ένωση ήταν καταιγιστική για σχεδόν 60 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 4-0, αλλά στη συνέχεια… έφυγε από το γήπεδο και με τρία γκολ-δώρο η αδύναμη Ίντερ Εσκάλδες μείωσε σε 4-3.

Έμπλεξε πλέον η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα όσον αφορά στην πρόκρισή της στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Conference League καθώς την ερχόμενη Πέμπτη πέρα από την πίεση έχει να διαχειριστεί και το γεγονός ότι θα παίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα. Με το σφύριγμα της λήξης μάλιστα ο κόσμος του Δικεφάλου αποδοκίμασε έντονα τους κιτρινόμαυρους.

Πώς ξεκίνησαν

Με μοναδικό νέο πρόσωπο τον Στρακόσια που έκανε επίσημο ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα παρατάχθηκε η ΑΕΚ κόντρα στην Ίντερ Εσκάλδες. Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι, Γιόνσον στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Λιούμπισιτς πίσω από τον Γκαρσία.

Η Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες ξεκίνησε με τον Μουνιόθ στην εστία, τους Τόρες, Φέχερ, Πουέντες και Γκαγέγο τετράδα στην άμυνα και στον άξονα της μεσαίας γραμμής τους Λόπεθ, Μπουχαρμά και Αλόνσο. Ασούμπρε και Μπερλάνγκα ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Λόπεζ στην κορυφή.

Φάνηκε να πως το «καθάρισε» από το ημίχρονο

Η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της να πιστέψει ότι μπορεί έστω να είναι ανταγωνιστική και από πολύ νωρίς μέσα στο ματς επιβεβαίωσε την τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών ο Μουνιόθ απέκρουσε το σουτ του Λιούμπισιτς και στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς βρήκε δοκάρι, αλλά το γκολ ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα.

Ο Γκαρσία έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Λιούμπισιτς από κοντά πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν για το 1-0 στο 6’. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ήρθε και το 2-0 όταν ο Στρακόσα με τρομερό βολέ βρήκε τον Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας και εκείνος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 31’ ήταν η σειρά του Γκατσίνοβιτς να βρει δίχτυα όταν από γύρισμα του Ρότα ο Σέρβος με υπέροχο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε και το 3-0. Η ΑΕΚ γενικά έκανε ό,τι ήθελε στο ματς και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με Ελίασον και Λιούμπισιτς για να βρει και τρίτο γκολ.

Γκολ και ο Μουκουντί αλλά…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ίντερ Εσκάλδες είχε την πρώτη της κλασική ευκαιρία όταν από λάθος του Μουκουντί ο Λόπεζ έφυγε απέναντι από τον Στρακόσα ο οποίος με σπουδαία επέμβαση τον νίκησε και κράτησε το μηδέν. Στο 52’ ο Μουνιόθ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ένα σουτ του Σιμάνσκι και από την εκτέλεση του Ελίασον ο Μουκουντί με κεφαλιά έκανε το 4-0 στο 53’ και όλα έδειχναν δεν υπήρχε γυρισμός για τους φιλοξενούμενους.

Αρχισαν τα δώρα και το… θρίλερ

Κι όμως! Η Ίντερ Εσκάλδες βρήκε ένα γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά όταν στο 65’ ο Βίντα επιχείρησε να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στον Στρακόσα, αλλά τον «κρέμασε» και έκανε το 4-1 με αυτογκόλ. Και εκεί άλλαξε όλο το ματς. Στο 73’ ο Μουνιόθ έκανε πέναλτι στον Γκαρσία, αλλά νίκησε τον φορ της ΑΕΚ από την άσπρη βούλα και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 77’ ο Στρακόσα έχασε το κοντρόλ και έκανε πέναλτι στον Αντρέου που εκτέλεσε εύστοχα για το 4-2 στο 78’.

Στο 83’ ήρθε ακόμη ένα σοκ για την ΑΕΚ, με τον Μαρτίνες να πιάνει δυνατό σουτ και να αφήνει άγαλμα τον Στρακόσια για το 4-3. Η ΑΕΚ προσπάθησε να συνέλθει και να βρει ένα πέμπτο γκολ ως το φινάλε, είχε τις στιγμές της κυρίως με τον Άμραμπατ που έπαιξε ως φορ, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (75′ Μάνταλος), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία (75′ Αμραμπατ)

Ίντερ ντ’ Εσκάλδες (Οτγκερ Κάναλς): Μουνιόθ, Τόρες (63′ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες (89′ Χέρμαν), Γκαγέγο, Λόπεθ (46′ Μαρτίνεθ), Αλόνσο, Μπουχαρμά (63′ Αντρέου), Ασούμπρε (19′ Ντε Λα Τόρε), Μπερλάνγκα, Λοπέζ

Sports in

Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε ο ΠΑΟΚ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024