Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ - Μπόρατς 3-2: Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε

ΠΑΟΚ – Μπόρατς 3-2: Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο ΠΑΟΚ, αν και έβαλε δύσκολα στον εαυτό του για ένα ημίχρονο, επικράτησε με 3-2 της Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τη νίκη με 3 γκολ από τους κεντρικούς του αμυντικούς, Κουλιεράκη και Εκόνγκ, ωστόσο προβλημάτισε με την αμυντική του λειτουργία αφού έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές Βοσνίας να σκοράρουν, από δικά του λάθη. Πλέον, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικεντρώνεται στην ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (31/7,22:00), με μοναδικό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Γκολ ο Κουλιεράκης, πέναλτι από τον ίδιο και 1-1

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε άνευρα στο ματς, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην έχει αγωνιστικό ρυθμό. Στο 14’, οι Βόσνιοι μπορεί να απείλησαν πρώτοι με την κεφαλιά του Λούκιτς, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στην πρώτη του τελική στο ματς, ο Κουλιεράκης εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο νεαρός αμυντικός των γηπεδούχων λειτούργησε απερίσκεπτα, έπεσε πάνω στον Κοτάρσκι και βρήκε την μπάλα με τα χέρια, «χαρίζοντας» ένα πέναλτι στην Μπόρατς. Ο Ερέρα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κοτάρσκι φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Σκόραρε ξανά ο Κουλιεράκης, απάντησε πριν το ημίχρονο η Μπόρατς

Ο ΠΑΟΚ από εκείνο το σημείο αποσυντονίστηκε, κάνοντας αρκετά λάθη με τους πρωταθλητές Βοσνίας να κρατάνε με άνεση την ισοπαλία. Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όμως έκρυβαν ακόμα δύο γκολ. Στο 39’ πάλι ο Κουλιεράκης βρήκε δίχτυα. Ο Οζντόεφ έκανε το σουτ στην κίνηση στα όρια της περιοχής, ο πορτιέρε απέκρουσε και από κοντά ο 20χρονος στόπερ με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Η Μπόρατς όμως είχε πάλι την απάντηση και ισοφάρισε στη τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα. Ο Τάισον έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Βούκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από τον Λούκιτς και ο Κουλάσιν πλάσαρε για το 2-2.

Της αμύνης τα παιδιά του έδωσαν τη νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλότερα τέμπο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ βρήκε γρήγορα και τρίτο γκολ. Πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Δικέφαλος του Βορρά ξανά πήρε το προβάδισμα με τον Εκόνγκ να παίρνει τη κεφαλιά και να κάνει το 3-2.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους με τους παίκτες του Λουτσέσκου να προσπαθούν για το τέταρτο γκολ που θα του έδινε και μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης. Στο 77′ στην τελευταία ουσιαστικά φάση του ματς, ο Σαμάτα βρέθηκε μόνος του μπροστά σε κενή εστία αλλά ο Μέγιερς πρόλαβε να βάλει το πόδι του και το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι και κόρνερ.

Η συνέχεια του αγώνα δεν έκρυβε κάτι άλλο κι έτσι οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69’ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (68’ Σαμάτα).

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μπόγιαν Πουζίγκατσα): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72’ Χρέλια), Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89’ Κάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς).

Sports in

Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε ο ΠΑΟΚ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024