Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλτισάκου για την υπόθεση ντόπινγκ: «Δεν ξέρω γιατί το δείγμα μου βρέθηκε θετικό»

Φιλτισάκου για την υπόθεση ντόπινγκ: «Δεν ξέρω γιατί το δείγμα μου βρέθηκε θετικό»

Η Κυριακή Φιλτισάκου βγήκε μπροστά και ανακοίνωσε η ίδια πως είναι η αθλήτρια που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

Η είδηση έπεσε σαν… βόμβα τη Δευτέρα 16 Ιουλίου όταν ανακοινώθηκε 10 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ότι ελληνίδα αθλήτρια μέλος της ελληνικής αποστολής βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Λίγες μέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η συγκεκριμένη αθλήτρια αποφάσισε μέσω των «ΝΕΩΝ» να βγει μπροστά και να ανακοινώσει η ίδια ότι είναι αυτή που βρέθηκε θετική (το όνομά της δεν είχε ανακοινωθεί από κανέναν φορέα), θέλοντας να μη μείνει καμία σκιά και χωρίς την παραμικρή διάθεση να κρυφτεί.

Η αθλήτρια του βάδην Κυριακή Φιλτισάκου που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε πρόσφατα τοποθετείται για πρώτη φορά με την επίσημη δήλωσή της στα «ΝΕΑ» στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με σεβασμό και πίστη στο ιδανικό της Δικαιοσύνης και στα ιδεώδη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας που υπηρετώ από μικρή, σχετικώς με το θέμα του φερόμενου θετικού δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκα πρόσφατα, επιθυμώ να πω τα εξής:

Ουδέποτε (στη ζωή μου και στην αθλητική μου καριέρα) έκανα χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας. Ειδικά δε τα τελευταία τέσσερα (4) έτη που βρίσκομαι στο κατάλογο των ελεγχόμενων αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας έχω υποβληθεί σε δεκάδες αιφνίδιους ελέγχους με αρνητικά αποτελέσματα.

Σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας βρισκόμουν πάντα στη διάθεση εθνικών και διεθνών φορέων για τη καταπολέμηση του DOPING με μοναδικό γνώμονα να διευκολύνω τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου από τους ανωτέρω φορείς χωρίς να φέρω ποτέ προσκόμματα είτε να μου αποδοθεί έλλειψη συνεργασίας ή έστω ακούσια απουσία.

Φιλτισάκου: «Δεν έχω κάνει οτιδήποτε μεμπτό»

Για τη διατροφή μου κατά το διάστημα της προετοιμασίας μου για τους αγώνες έχω ακολουθήσει κατά γράμμα τις συμβουλές και εξειδικευμένου επιστήμονα διατροφολόγου.

Εχοντας υποστεί τεράστιο ψυχολογικό σοκ από την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη δεν μπορώ να προσδιορίσω ακόμα σε τι μπορεί να οφείλεται το ότι το δείγμα μου βρέθηκε θετικό σε συγκεκριμένη ουσία και με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και επιστημόνων αναζητάμε με αίσθημα ευθύνης και με επιστημονικά δεδομένα τις απαντήσεις που θα θέσουμε πάραυτα ενώπιον των αρμοδίων δικαιοδοτικών οργάνων.

Επιθυμώ την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Oλα τα στοιχεία σχετικά με τη διατροφή μου και την προετοιμασία μου θα τεθούν άμεσα στη διάθεση του αρμοδίου ελεγκτικού οργάνου με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θα συνεργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις με τους αρμόδιους φορείς και τις ελεγκτικές αρχές και θέτω εαυτόν στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών για οποιονδήποτε έλεγχο ή ανάλυση.

Με καθαρή συνείδηση και γνωρίζοντας ότι δεν έχω κάνει οτιδήποτε μεμπτό, είμαι βέβαιη ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκατασταθεί το όνομά μου».

Sports in

Ο Μασεράνο, ο Έσε και το όνειρο της Αργεντινής: Για αυτό που δεν πέτυχε άλλος κανείς

Ο Χαβιέρ Μασεράνο πήρε το Χρυσό με την Αργεντινή το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο. Αυτή τη φορά όμως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024