Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με «χρυσή» Ολυμπιονίκη ιππασίας που κακοποιούσε το άλογό της - Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σάλος με «χρυσή» Ολυμπιονίκη ιππασίας που κακοποιούσε το άλογό της – Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το βίντεο δείχνει την 39χρονη Βρετανίδα αθλήτρια της ιππασίας, Σαρλότ Ντιζαρντέν, να μαστιγώνει το άλογό της στα πόδια περισσότερες από 24 φορές - «Ντρέπομαι» έγραψε σε ανακοίνωσή της

Χρυσή Ολυμπιονίκης της ιππασίας αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η ίδια να κακοποιεί το άλογό της, μαστιγώνοντάς το στα πόδια.

Ο λόγος για την Βρετανίδα αθλήτρια της ιππασίας, Σαρλότ Ντιζαρντέν, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Με αμέτρητες διακρίσεις, και έξι Ολυμπιακά μετάλλια (εκ των οποίων τα τρία χρυσά) η 39χρονη ιππέας ήταν το πιο λαμπρό μέλος της αποστολής της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή (26/07).

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο πριν από λίγες μέρες, δείχνει την Ντιζαρντέν να μαστιγώνει με μανία το άλογο της κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Πρόκειται για ένα βίντεο που τραβήχτηκε πριν από 4 χρόνια και στο οποίο απαθανατίζεται η ίδια να το μαστιγώνει στα πόδια περισσότερες από 24 φορές.

Δείτε το απαράδεκτο βίντεο

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την κακοποίηση του αλόγου από την μεγάλη αθλήτρια της ιππασίας, η έξι φορές Ολυμπιονίκης Σαρλότ Ντιζαρντέν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους αγώνες

Μετά την αποστολή του βίντεο στη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππικών Αθλημάτων την περασμένη Δευτέρα (22/07) που την δείχνει να κακομεταχειρίζεται ένα άλογο σε χώρο προπόνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τον σάλο που προκλήθηκε στο Διαδίκτυο, η έξι φορές Ολυμπιονίκης Σαρλότ Ντιζαρντέν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους αγώνες.

Η απολογητική ανάρτηση της Σαρλότ Ντιζαρντέν – «Ντρέπομαι»

Με μια μακροσκελή ανάρτηση, η ίδια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται οικειοθελώς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ λίγη ώρφα αργότερα η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας ανακοίνωσε την προσωρινή τιμωρία της για έξι μήνες, προς διερεύνηση του περιστατικού κακοποίησης του αλόγου της.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππικού Αθλητισμού (FEI) διεξάγει έρευνα κι εγώ πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από όλους τους αγώνες – συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού – όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία» αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της.

«Αυτό που συνέβη ήταν εντελώς εκτός του χαρακτήρα μου και δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύω τα άλογά μου ή προπονώ τους μαθητές μου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» αναφέρει η Ντιζαρντέν, ενώ ζητά συγνώμη από τη βρετανική ολυμπιακή αποστολή, τους φανς και τους σπόνσορες.

«Ντρέπομαι βαθύτατα και θα έπρεπε να είχα δώσει καλύτερο παράδειγμα εκείνη τη στιγμή. Λυπάμαι ειλικρινά για τις πράξεις μου και είμαι συντετριμμένη που απογοήτευσα όλους» γράφει ολοκληρώνοντας την απολογητική της ανάρτηση.

Έχασε την ευκαιρία να «σπάσει» ρεκόρ μετά το σκάνδαλο

Η Σαρλότ Ντιζαρντέν χρειαζόταν ακόμη ένα μετάλλιο για να ξεπεράσει έναν άλλο θρύλο της ιππασίας την Λόρα Κένι, αλλά πλέον έχει άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσει καθώς λίγες ώρες μετά την προβολή του βίντεο φέρεται να έχει κατατεθεί η πρώτη μήνυση από ολλανδική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Γενικότερα η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας, αλλά και οι Εθνικές Ομοσπονδίες τα τελευταία χρόνια είναι πολύ αυστηρές σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: Πώς θα φτάσει η Ελλάδα στην 12η θέση;

Μετά την περσινή ιστορική χρονιά του Ολυμπιακού και την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τα προημιτελικά η Ελλάδα τερμάτισε στην 15η θέση. Στόχος τώρα η 12η, αλλά πόσο εφικτή είναι αυτή;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024