Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Καλεσμένος του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ομιλία του στο Κογκρέσο

Έλον Μασκ: Καλεσμένος του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ομιλία του στο Κογκρέσο

Ο Έλον Μασκ αναμένεται ως προσωπικός καλεσμένος του Νετανιάχου σε μια ομιλία που έχει ήδη προκαλέσει τον διχασμό των μελών των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα παραστεί στην ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ως προσκεκλημένος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον.

Η πρόσκληση ήρθε μία ημέρα αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι η SpaceX άρχισε να προσφέρει την υπηρεσία διαδικτύου Starlink σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, λίγο περισσότερο από πέντε μήνες αφότου έλαβε την άδεια να ξεκινήσει τις υπηρεσίες εκεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είχε μια περίπλοκη σχέση με το Ισραήλ. Οι διαφημιζόμενοι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του έχουν αποτραβηχτεί για να αποστασιοποιηθούν από τα αντισημιτικά σχόλια -κάποια από τα οποία ενισχύθηκαν από τον ίδιο τον Μασκ- που τελικά τον οδήγησαν να επισκεφθεί ένα κιμπούτζ που καταστράφηκε από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Περισσότεροι από 50 δημοκρατικοί αναμένεται να μποϋκοτάρουν την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, 20 περισσότεροι από ότι πριν τρεις ώρες.

Ο Μασκ ως προνομιακός συνομιλητής της Ισραηλινής κυβέρνησης για την τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες αιχμής

Ο Μασκ κάθισε μαζί με τον Νετανιάχου τον Σεπτέμβριο του 2023 σε μια συνάντηση στην οποία υπερασπίστηκε σθεναρά τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες για αντισημιτισμό.

Εκείνη η συνάντηση ήταν μέρος μιας ολόκληρης ημέρας εκδηλώσεων με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς ο Νετανιάχου προσπάθησε να αναδείξει το δυναμικό τεχνητής νοημοσύνης του Ισραήλ.

Καθώς αναχωρούσε από το Τελ Αβίβ, ο Νετανιάχου δήλωσε στους δημοσιογράφους στην πίστα του αεροδρομίου ότι φλερτάρει τον Μασκ για να επενδύσει στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης του Ισραήλ τα επόμενα χρόνια. Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει έργω και λόγω την προτίμησή του για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του. Ο Έλον Μασκ έχει υψηλές προσδοκίες από την εκλογή Τραμπ και κυρίως την μη επιβολή φορολόγησης προς το περίφημο 1%.

Sports in

Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε ο ΠΑΟΚ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024