Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ακτιβιστές συνελήφθησαν επειδή διαδήλωσαν στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Ακτιβιστές συνελήφθησαν επειδή διαδήλωσαν στο Κογκρέσο

Οι ακτιβιστές διαδήλωσαν εναντίον του πολέμου στη Γάζα - Κάποιοι κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα», ή «αφήστε τη Γάζα να ζήσει».

Η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) συνέλαβε ακτιβιστές που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου την Τρίτη, παραμονή της ομιλίας που είναι προγραμματισμένο να εκφωνήσει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνεδρίαση της ολομέλειας αμφότερων των σωμάτων της αμερικανικής εθνικής αντιπροσωπείας.

Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, φόραγαν κόκκινα μπλουζάκια που ανέγραφαν συνθήματα όπως «όχι στ’ όνομά μας», ή «οι εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ». Κάποιοι κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα», ή «αφήστε τη Γάζα να ζήσει».

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Προγραμματίζεται να γίνουν εξάλλου κι άλλες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Νετανιάχου, ο οποίος προγραμματίζεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ — η κυρία Χάρις και ο κ. Τραμπ αναμένεται να αναμετρηθούν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η ομιλία που θα εκφωνήσει απόψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, θα είναι η τέταρτη της καριέρας του — πρόκειται για ρεκόρ, ουδείς άλλος ξένος ηγέτης είχε ποτέ την ευκαιρία να απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο τόσες φορές.

Συνελήφθησαν πάνω από 300 διαδηλωτές

Η αμερικανική ΜΚΟ Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP) τόνισε από την πλευρά της μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι «τους τελευταίους εννιά μήνες, γίναμε μάρτυρες αναρίθμητων φρικαλεοτήτων στη Γάζα, που διαπράχθηκαν στ’ όνομά μας και χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνησή μας».

Η συλλογικότητα ανέφερε πως από τους 400 συμμετέχοντες στη διαδήλωση στην οποία κάλεσε, αστυνομικοί συνέλαβαν «πάνω από 300». Από την άλλη, η USCP έκανε γνωστό πως συνελήφθησαν «κατά προσέγγιση 200» ακτιβιστές.

«Είπαμε στους ανθρώπους αυτούς, που είχαν εισέλθει νομίμως, να σταματήσουν (να διαδηλώνουν), διότι σε διαφορετική περίπτωση θα συλλαμβάνονταν. Δεν συμμορφώθηκαν. Οι διαδηλώσεις εντός κτιρίων του Κογκρέσου απαγορεύονται από τον νόμο», σημείωσε μέσω X το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα.

Sports in

Πειθαρχικές διαδικασίες για Μοράτα και Ρόδρι από την UEFA

Πειθαρχικές διαδικασίες κίνησε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εναντίον τον Άλβαρο Μοράτα και Πέδρι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024