Δύο ψαράδες πετάχτηκαν στα παγωμένα νερά του New Hampshire των ΗΠΑ, όταν μία εξαγριωμένη φάλαινα προσγειώθηκε στη βάρκα τους.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει το τεράστιο θηλαστικό να ξεπροβάλλει από την επιφάνεια ακριβώς πίσω από την πρύμνη του μικρού σκάφους.

Μη έχοντας πού αλλού να πάει, η φάλαινα προσγειώθηκε στη βάρκα, παρασύροντάς την κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Δείτε το βίντεο:

Οι δύο ψαράδες εκτινάχθηκαν στον αέρα, ενώ το σκάφος αναποδογύρισε, με τους ίδιους να καταλήγουν στον ωκεανό.

«Το σκάφος βρισκόταν σε λάθος σημείο»

Ευτυχώς, ένα από τα πολλά άλλα αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσε να τους σώσει, ανέφερε η αμερικανική ακτοφυλακή. Όλοι οι εμπλεκόμενοι διέφυγαν από το τρομακτικό περιστατικό χωρίς να τραυματιστούν, συμπεριλαμβανομένης της φάλαινας.

Πώς εξηγείται η «επίθεση»;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το περιστατικό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια τραγική σύμπτωση και δεν είχε καμία σχέση με την κακιά διάθεση της φάλαινας.

«Ήταν ένα ατύχημα», δήλωσε στην εφημερίδα The Post η Dianna Schulte, συνιδρύτρια και διευθύντρια έρευνας της Blue Ocean Society for Marine Conservation.

Η θαλάσσια ερευνήτρια με έδρα το Πόρτσμουθ δήλωσε ότι το βίντεο αποδεικνύει ότι το θηλαστικό έτρωγε όταν βγήκε πάνω από την επιφάνεια του νερού.

«Το σκάφος βρισκόταν σε λάθος σημείο»

«Οι φάλαινες ανεβαίνουν μέσα από κοπάδια ψαριών με το στόμα τους ορθάνοιχτο και κλείνουν το στόμα τους, είτε ακριβώς πριν βγουν στην επιφάνεια είτε ακόμη και μετά», εξήγησε η Schulte.

«Το σκάφος βρισκόταν σε λάθος σημείο», τόνισε, προσθέτοντας πως η ιδέα ότι η φάλαινα ήταν «τσαντισμένη» ή πως ενήργησε κακόβουλα, είναι παράλογη.

«Οι φάλαινες, όταν τρέφονται με κοπάδια ψαριών, όταν αυτά είναι τόσο πυκνά, απλά δεν μπορούν να δουν μέσα από αυτά, οπότε δεν ξέρουν τι βρίσκεται από πάνω τους, ειδικά σε μια συννεφιασμένη μέρα όπως η σημερινή. Έτσι, η φάλαινα δεν είχε ιδέα ότι το σκάφος βρισκόταν εκεί», εξήγησε η Schulte.