Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η απάντηση της Μόσχας στο μήνυμα της Ουκρανίας για συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου

Ρωσία: Η απάντηση της Μόσχας στο μήνυμα της Ουκρανίας για συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου

Ρωσία και Ουκρανία φαίνεται ότι σκέφτονται να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι το μήνυμα που έστειλε η Ουκρανία περί συνομιλιών με τη Μόσχα φαίνεται να είναι σε συμφωνία με τη θέση της ίδιας της Ρωσίας, αλλά ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε το μήνυμα που έστειλε ο Ντμίτρο Κουλέμπα από την Κίνα

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Ρωσία εάν η Μόσχα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί καλόπιστα, αν και είπε ότι η Ουκρανία δεν έχει δει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Κίνας για την επίσκεψη Κουλέμπα:

«Το ίδιο το μήνυμα μπορεί να ειπωθεί ότι είναι σε συμφωνία με τη δική μας θέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τα σχόλια του Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες.

«Γνωρίζετε ότι η ρωσική πλευρά ποτέ δεν αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, πάντα παρέμενε ανοικτή στη διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές εδώ, τις οποίες ούτε εσείς ούτε εγώ γνωρίζουμε ακόμα».

Τι είχε δηλώσει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στις 15 Ιουλίου πως σκοπεύει να έχει έτοιμο ένα σχέδιο τον Νοέμβριο που θα επιτρέψει στο Κίεβο να διεξαγάγει μια δεύτερη διεθνή σύνοδο κορυφής σχετικά με το όραμά του για την ειρήνη στην Ουκρανία και πως εκπρόσωποι της Ρωσίας θα πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Η Ουκρανία φιλοξένησε αντιπροσωπείες από 92 χώρες σε μια πρώτη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τον περασμένο μήνα προκειμένου να προωθήσει το σχέδιό της για ειρήνη. Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δεν προσκλήθηκε στη σύνοδο και είπε ότι δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας.

Sports in

Τρέλα με Βεζένκοφ στο λιμάνι

Μετράνε τις ώρες για την επισημοποίηση της μεγάλης επιστροφής – Γιατί τον περιμένει και ο Πίτερς, τι συμβαίνει με Πετρούσεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024