Ο υποψήφιος του ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι θα κάνει ένα ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, τη νέα του αντίπαλο των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου (φωτογραφίες της Χάρις, αριστερά επάνω, και του Τραμπ, από το Reuters).

«Είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από αυτόν»

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι πρόθυμος να έχει περισσότερα από ένα ντιμπέιτ με τη Χάρις.

Δήλωσε, επίσης, ότι θα είναι «πιο εύκολο» να τη νικήσει στις εκλογές, σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν.

«Είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από αυτόν», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Προηγείται η Χάρις

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ διεύρυνε το οριακό προβάδισμα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Τραμπ, αφότου ο Μπάιντεν τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του και της παρέδωσε τη σκυτάλη.

H δημοσκόπηση διενεργήθηκε προχθές και χθες (22-23/7), μετά το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων την Πέμπτη, στη διάρκεια του οποίου ο μεγιστάνας έλαβε και επίσημα το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, και μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν την Κυριακή ότι αποχωρεί από την προεκλογική κούρσα και υποστηρίζει τη Χάρις (περισσότερα εδώ).