Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Έστειλε μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια κοντά στο προεδρικό συγκρότημα της Σεούλ

Βόρεια Κορέα: Έστειλε μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια κοντά στο προεδρικό συγκρότημα της Σεούλ

Από τον Μάιο, η Βόρεια Κορέα στέλνει σποραδικά εκατοντάδες μπαλόνια που περιέχουν διάφορα σκουπίδια

Μπαλόνια από τη Βόρεια Κορέα γεμάτα σκουπίδια έπεσαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Νότιας Κορέας, ανέφερε σήμερα η προεδρική φρουρά.

Τα σκουπίδια που μετέφεραν τα μπαλόνια εντοπίστηκαν στην περιοχή γύρω από το κυβερνητικό συγκρότημα στην περιοχή Γιονγκσάν, ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας.

Τα αντικείμενα που περιέχονταν στα μπαλόνια δεν περιελάμβαναν παράγοντες μόλυνσης ή άλλους κινδύνους. Επιπλέον δεν είναι σαφές αν ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ βρισκόταν στο κυβερνητικό συγκρότημα σήμερα.

«Είναι άβολο για εμάς»

Από τον Μάιο, η Βόρεια Κορέα στέλνει σποραδικά εκατοντάδες μπαλόνια που περιέχουν διάφορα σκουπίδια στην άλλη πλευρά των βαριά οχυρωμένων συνόρων με τον Νότο, με αποτέλεσμα ο στρατός της Νότιας Κορέας να ξαναρχίσει τις μεταδόσεις μηνυμάτων από μεγάφωνα με στόχο τον Βορρά.

Έχουν προκαλέσει επίσης ευρύτερα προβλήματα και τον περασμένο μήνα διέκοψαν για λίγο τη λειτουργία του αεροδρομίου Ίντσεον

Ο Κο Σεόκ-νοχ, κάτοικος του Παζού, ανησυχεί για τα μπαλόνια που πετάνε πάνω από τη συνοριακή πόλη η οποία βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας περίπου από τη Σεούλ.

«Είναι άβολο για εμάς όταν έρχονται τα μπαλόνια. Είναι σκουπίδια αυτά που έρχονται», δήλωσε ο Κο στο Reuters.

Τα μπαλόνια έχουν προκαλέσει επίσης ευρύτερα προβλήματα και τον περασμένο μήνα διέκοψαν για λίγο τη λειτουργία του Ίντσεον, του πέμπτου πιο πολυσύχναστου διεθνούς αεροδρομίου στον κόσμο και σημαντικού μεταφορικού κόμβου.

Ανταπόδοση στην εκστρατεία προπαγάνδας

Ο Βορράς έχει πει πως ανταποδίδει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία προπαγάνδας από Βορειοκορεάτες αποστάτες και ακτιβιστές στον Νότο, που στέλνουν τακτικά μπαλόνια που περιέχουν φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ, μαζί με τρόφιμα, φάρμακα, χρήματα και στικάκια USB με βιντεοκλίπ μουσικής K-pop και τηλεοπτικές σειρές.

Η Βόρεια Κορέα είχε στείλει άλλη μια παρτίδα μπαλονιών γεμάτων σκουπίδια νωρίτερα σήμερα, επιβεβαίωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

«Με τους ανέμους να στρέφονται τώρα δυτικά, τα ύποπτα μπαλόνια με σκουπίδια με στόχο τον Νότο κινούνται προς το βόρειο τμήμα της (επαρχίας) Γκιεόνγκι», ανέφερε το Κοινό Επιτελείο Στρατού (JUS).

Από το 2022, το προεδρικό γραφείο στη Νότια Κορέα βρίσκεται στη Γιονγκσάν, μια κεντρική συνοικία της Σεούλ, αφού ο πρόεδρος Γιουν έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και μετακόμισε εκεί από τον πιο απομονωμένο Κυανό Οίκο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρέλα με Βεζένκοφ στο λιμάνι

Μετράνε τις ώρες για την επισημοποίηση της μεγάλης επιστροφής – Γιατί τον περιμένει και ο Πίτερς, τι συμβαίνει με Πετρούσεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024