Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ακίνητα: Πόσο πωλείται το τετραγωνικό στις Κυκλάδες – Αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους

Ακίνητα: Πόσο πωλείται το τετραγωνικό στις Κυκλάδες – Αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους

Από ποιες χώρες προέρχονται οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν ακίνητο στις Κυκλάδες

Από 2.000 μέχρι 12.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πωλούνται οι κατοικίες στα νησιά των Κυκλάδων, όπου, σύμφωνα με την Engel & Völkers, αυξάνεται η ζήτηση από ξένους ενδιαφερόμενους για αγορά δεύτερης κατοικίας είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για επενδυτικό ενδιαφέρον.

Με αφορμή το άνοιγμα νέου καταστήματος στην Πάρο, η μεσιτική εταιρεία επισημαίνει ότι η αγορά δεύτερης κατοικίας στα νησιά των Κυκλάδων έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με έντονη ζήτηση από αγοραστές τόσο από τις γερμανόφωνες χώρες όπως την Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία όσο κι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που δείχνουν ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς.

Η αυξανόμενη επιθυμία των ξένων να περάσουν τις διακοπές τους στα ηλιόλουστα νησιά των Κυκλάδων, που δειευρύνει την τουριστική σεζόν και γεννά και επενδυτικό ενδιαφέρον, υποστηρίζεται από τις αξιόπιστες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και στις απευθείας πτήσεις από πολλές πόλεις του εξωτερικού.

Τα σύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι επενδύσεις σε υποδομές και τα πολυτελή θέρετρα συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις που θέλουν οι ξένοι αγοραστές.

Τις χαμηλότερες τιμές ανά τετραγωγικό μέτρο καταγράφει η Engel & Völkers στην Ανδρο, από 2.000 μέχρι 4.000 ευρώ, ενώ η Μύκονος έχει τις υψηλότερες τιμές, ξεκινώντας από 5.500 ευρώ και φτάνοντας τα 12.000 ευρώ το τετραγωνικό και ακολουθεί η Σαντορίνη με 5.500 – 10.000 ευρώ.

Γερμανόφωνοι

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις Κυκλάδες χαρακτηρίζεται από αγοραστές που προέρχονται κατά πλειοψηφία από τις γερμανόφωνες περιοχές , Γερμανία – Αυστρία – Ελβετία, ακολουθούν οι πολίτες της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου και συμπληρώνεται από ενδιαφερόμενους που προέρχονται από την Γαλλία και τις χώρες της Μεσογείου όπως Ιταλία και Ισπανία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Αγγελόπουλοι για Σλούκα: «Δεν τον απαξιώσαμε ποτέ, πιστεύαμε ότι θα ζητήσει συγγνώμη»

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ρωτήθηκαν και απάντησαν για τα όσα είπε ο Κώστας Σλούκας μετά από τους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024