Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρει πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν Μαρκλ «δύσκολη, αγενή και σκληρή», χαρακτηρίζοντάς τον παπαγαλάκι της αφήγησης του Τύπου για την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Στην αυτοβιογραφία του «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι εξιστόρησε μια σωματική επίθεση από τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, καθώς η σχέση τους διαλύθηκε λόγω του γάμου του με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της αντιπαράθεσης το 2019 στο Λονδίνο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο μελλοντικός βασιλιάς πρίγκιπας Γουίλιαμ περιέγραψε τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρει πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν Μαρκλ «δύσκολη, αγενή και σκληρή», με τον δούκα του Σάσεξ να τον χαρακτηρίζει «παπαγάλο της αφήγησης του Τύπου» για την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Ο πρίγκιπας Χάρι έγραψε ότι η σύγκρουσή τους κλιμακώθηκε μέχρι που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τον άρπαξε από τον γιακά, του διέλυσε το κολιέ του και τον πέταξε στο πάτωμα.

Ο Guardian περιγράφει πως ο πρίγκιπας Χάρι έγραψε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήθελε να μιλήσουν για «όλη την κυλιόμενη καταστροφή» της σχέσης τους και τους αγώνες τους με τον Τύπο.

Αλλά όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έφτασε στο Nottingham Cottage, όπου ζούσε τότε ο πρίγκιπας Χάρι, ήταν ήδη «καυτός».

Η κόντρα για τη Μέγκαν Μαρκλ

Όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παραπονέθηκε για τη Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Χάρι του είπε ότι επαναλάμβανε την αφήγηση του Τύπου και ότι περίμενε κάτι καλύτερο από αυτόν.

Αλλά ο πρίγκιπας Γουίλιαμ λέει ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν λογικός, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να φωνάζουν ο ένας στον άλλο.

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγόρησε τον αδερφό του πως συμπεριφέρεται σαν διάδοχος, μην μπορώντας να καταλάβει γιατί ο μικρότερος αδερφός του δεν ήταν ικανοποιημένος που ήταν «εφεδρικός».

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τα συναισθήματά του για τη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του «Spare» και στη συνέντευξή του με την Όπρα Γουίνφρεϊ, προκαλώντας τεράστιο αντίκτυπο στη βασιλική οικογένεια.

Παρά το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι διαχέει πολλά βασιλικά μυστικά, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πληροφορίες που επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει.

Μετά την κυκλοφορία του «Spare» τον Ιανουάριο του 2023, μίλησε στην Telegraph και έκανε έναν απροσδόκητο ισχυρισμό. Ότι στην πραγματικότητα είχε παραλείψει μια σειρά από ιστορίες τόσο για τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο όσο και για τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Παραδέχτηκε μάλιστα το γιατί πήρε αυτή την απόφαση, επισημαίνοντας πως «δεν νομίζω ότι θα με συγχωρούσαν ποτέ».