Είναι εδώ και λίγες ημέρες που η λέξη «brat» έχει γίνει viral στα social media, με την Κάμαλα Χάρις να μη μένει εκτός της νέας τρέλας που υιοθετεί η «Generation Z».

Η «Generation Z» προετοιμάζεται για ένα «brat summer», το οποίο είναι άκρως εμπνευσμένο από την κυκλοφορία του δημοφιλούς νέου άλμπουμ για πάρτι της Charli XCX «Brat».

Το άλμπουμ, το οποίο σημείωσε εκατομμύρια streams την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του πριν από έναν μήνα, αποτελείται από χορευτικά τραγούδια όπως τα «Club Classic», «Guess» και «Girl, So Confusing», όλα ερμηνευμένα από τη μελαχρινή Βρετανίδα.

Μια αναζήτηση για το «brat summer» αποφέρει χιλιάδες δημοσιεύσεις, με τους αυτοαποκαλούμενους «brats» να εξηγούν τι σημαίνει αυτός ο όρος.

Αντιπροσωπεύει ουσιαστικά ένα είδος απερισκεψίας, τραχύτητας και υπέρτατης αυτοπεποίθησης – το αντίθετο της περσινής αισθητικής του «clean girl», που χαρακτηρίζεται από κομψό μινιμαλισμό, ουδέτερα χρώματα και ένα είδος ευπρεπισμού.

«Άπλυτα μαλλιά, κινητό στο 18%, πίνοντας αναψυκτικό από κουτάκι, φοβάμαι ότι το brat summer έχει ξεκινήσει», έγραψε ο δημιουργός περιεχομένου Steph Amoroso στο TikTok.

Άλλοι έχουν περιγράψει το «brat summer» ως ύπνο με μακιγιάζ της χθεσινής νύχτας, να σκοντάφτεις στην πόρτα στις 2 π.μ. μετά από μια νύχτα κλάμπινγκ ή «χτύπημα» κάποιου αυθόρμητου τατουάζ.

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι ο αντίποδας της «καθαρής» και «ιδιαίτερα περιποιημένης» πτυχής που τόσο συχνά επιδεικνύουν οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν ρωτήθηκε για το τι πιστεύει ότι είναι το «brat summer», η Charli XCX περιέγραψε τη στάση και την αισθητική ως «trashy».

«Ένα πακέτο τσιγάρα, ένας αναπτήρας Bic και ένα λευκό top χωρίς σουτιέν», δήλωσε η δημιουργός σε ένα viral βίντεο.

Το «Brat summer» έχει μάλιστα και χαρακτηριστικό χρώμα. Το πράσινο χρώμα που είναι στην ίδια απόχρωση με το εξώφυλλο του άλμπουμ της Charli XCX.

Σύμφωνα με τον στυλίστα Chris Horan, εξετάστηκαν 65 χρωματικά δείγματα προτού η τραγουδίστρια καταλήξει στην πράσινη απόχρωση.

Όσοι υιοθετούν τον τρόπο ζωής των «brat» έχουν ενσωματώσει το έντονο χρώμα στις ντουλάπες τους και ακόμη και οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να μπουν στην τάση.

Έχει πάρει μάλιστα τέτοιες διαστάσεις, που στο Instagram υπάρχει πλέον φίλτρο «brat» που χρωματίζει την εικόνα με τη συγκεκριμένη απόχρωση.

«Η Κάμαλα Χάρις είναι brat»

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις φαίνεται να ασπάζεται τον τρόπο ζωής των «brat», καθώς ο επίσημος λογαριασμός της προεκλογικής καμπάνιας της στο X (πρώην Twitter) άλλαξε το banner του για να ταιριάζει με το στιλ του «brat».

Αυτό συνέβη αφότου η Charli XCX δήλωσε τη στήριξή της στο να είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία τα ξημερώματα της Δευτέρας, γράφοντας σε ανάρτησή της στο Χ «kamala IS brat».

Η ανάρτηση έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 52,8 εκατομμύρια προβολές.

Εκτός από την υποστήριξη της Charli XCX, πιστεύεται ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία και η ταχεία υποδοχή της υποστήριξης προς την εκστρατεία της μπορεί να έχει υιοθετήσει αυτή την τάση λόγω της viral φύσης της.

Η Abigail De Kosnik, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Berkeley Center for New Media στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είπε στο NBC ότι η υποψήφια για την προεδρία είναι «συνδεδεμένη» με τη λαϊκή κουλτούρα με τρόπο που άλλοι Δημοκρατικοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν στο παρελθόν.

Χαρακτήρισε την τακτική μια αναζωογονητική αλλαγή για τους ψηφοφόρους που συχνά βλέπουν τους Δημοκρατικούς ως βαρετούς ή ντεμοντέ.

«Το brat κορίτσι μοιάζει με τον απροσδόκητο ηγέτη, τον απροσδόκητο νικητή», είπε η Abigail De Kosnik.

«Οι άνθρωποι ήταν απαισιόδοξοι με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά υπάρχει τόσο μεγάλος ενθουσιασμός αυτή τη στιγμή για την Κάμαλα Χάρις. Ελπίζω πραγματικά ότι θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί και να κερδίσει», τόνισε ένας υποστηρικτής της.