Εύβοια: Επέστρεψαν οι σκηνές στην παραλία Θαψά – «Ελεγχόμενη η κατάσταση» κατά τον δήμο
«Οι παραλίες πρέπει να είναι για όλους, αλλά να μην υπάρχει παραβατικότητα - Ομπρέλες ναι, αλλά όχι ελεύθερο κάμπινγκ» λέει ο αντιδήμαρχος Κύμης
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στην Ευρώπη
- Έντονος καβγάς Γιαννούλη – Γεωργιάδη: «Πέθανε καρκινοπαθής λόγω καθυστερημένου χειρουργείου» – «Ντροπή, ο ασθενής ζει»
- Πέδρο Πασκάλ – Πολ Μέσκαλ: Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Μονομάχου II» στο Μαρόκο
Μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος λόγω των δεκάδων σκηνών στη Natura παραλία Θαψά της Εύβοιας, γνωστή και ως «Γαλάζια Λίμνη», η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί μετά τα πρώτα πρόστιμα. Οι σκηνίτες απομακρύνθηκαν, αλλά κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν.
Σύντομα αναμένεται να τοποθετηθεί ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο που θα ενημερώνει τους λουόμενους ότι η Θαψά είναι παραλία Natura
Μιλώντας στο Action24 ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Πάφρας, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη και «υπάρχουν κάποιες μικρές παραβατικότητες οι οποίες και αυτές ελέγχονται». Ως προς το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται ο κ. Πάφρας ήταν σαφής. «Απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ, όχι το να βάζει κάποιος μια ομπρέλα για να έχει σκιά».
Και πρόσθεσε: «Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ καλή για τον οποιονδήποτε. Η πολιτική απόφαση και η βούληση του δήμαρχου και η δική μας είναι ότι οι παραλίες πρέπει να είναι για όλους, αλλά να μην υπάρχει παραβατικότητα».
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος έχει παραδεχτεί μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ότι είχε υπάρξει καθυστέρηση στην εγκατάσταση της σήμανσης στον κεντρικό δρόμο, που θα προειδοποιεί τους λουόμενους ότι η Θαψά είναι παραλία Natura και για το τι ισχύει. Η ταμπέλα αναμένεται να τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες.
«Η εικόνα είναι σχεδόν καλή» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος για την τωρινή κατάσταση στην παραλία, καθώς οι κατασκηνωτές έχουν επανέλθει, αλλά η εικόνα σε τίποτα δεν θυμίζει το αδιαχώρητο που γινόταν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Τι ισχύει για τις ομπρέλες
Οι σκηνές, συμπλήρωσε ο κ. Πάφρας, απαγορεύονται στον αιγιαλό. «Πρέπει να είναι σε οργανωμένο κάμπινγκ είτε η περιοχή είναι Natura, απάτητη παραλία, είτε είναι μια απλή παραλία».
Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι το να βάλεις μια ομπρέλα δεν απαγορεύεται, αλλά το να έχει κάποιος μια κατασκήνωση για μέρες απαγορεύεται. «Το να βάλεις μια ομπρέλα δική σου να είσαι στη σκιά, αυτό επιτρέπεται, το να έχουν μόνιμες εγκαταστάσεις ομπρελών αυτό απαγορεύεται», τόνισε.
«Το να έχει κάποιος μια κατασκήνωση εκεί δυο – τρεις μέρες είναι και θέμα υγιεινής, να έχουμε εκεί και έναν αριθμό μεγάλο, αυτό δεν είναι σωστό» πρόσθεσε. Στην παραλία όπως είπε υπάρχει καντίνα, μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων και τουαλέτες, αλλά αυτά δεν μπορούν να καλύψουν έναν τεράστιο αριθμό κατασκηνωτών που μένουν εκεί για μέρες.
Όσον αφορά στις κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται, ο κ. Πάφρας τόνισε ότι η διαδικασία ελέγχου με τον περσινό νόμο είναι ότι τον έλεγχο τον έχει η αστυνομία. «Η περιοχή είναι αρκετά μακριά από την Κύμη και δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ. Όταν έχουμε καταγγελίες και η εικόνα στην παραλία δεν είναι καλή, λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος από την Αστυνομία και να επιβάλλονται πρόστιμα» συνέχισε ο αντιδήμαρχος Κύμης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις