Στη σύλληψη ενός 72χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, για τη φωτιά που ξέσπασε χθες Τετάρτη σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγριλές του δήμου Κανδάνου Σελίνου, στα Χανιά.

Η φωτιά προκάλεσε συναγερμό στις αρχές ενώ εστάλησαν μηνύματα εκκένωσης από το 112

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της πυροσβεστικής, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγριλές του δήμου Κανδάνου Σελίνου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε λόγω βλάβης στο όχημα του 72χρονου, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Πώς έχει η κατάσταση στα Μεσαύλια

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στα Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, για τον έλεγχο της οποίας επιχείρησαν 15 οχήματα με τα πληρώματα τους, υδροφόρες του δήμου, επίγειες δυνάμεις ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, καθώς επίσης από την πρώτη στιγμή και άμεσα πραγματοποίησαν ρίψεις τρία εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια συνέχισαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά εναέρια μέσα. Στο μέτωπο της φωτιάς παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πλήρη κατάσβεση και επιτήρηση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά έκαψε θαμνώδη, αγροτολιβαδική και δασική έκταση, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, αυτή την ώρα ο κίνδυνος επέκτασης έχει αποσοβηθεί.