Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδιώτες γιατροί: Αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση από Παρασκευή έως και Δευτέρα

Ιδιώτες γιατροί: Αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση από Παρασκευή έως και Δευτέρα

«Πέρυσι το πρόβλημα λύθηκε με συνεργασία, αλλά φέτος ο υπουργός προσπαθεί να το λύσει με απειλές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα, δηλώνουν οι γιατροί. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία.

Ο ΠΙΣ αντιδρά στη διάταξη που περιλαμβάνεται στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει ουσιαστικά «επίταξη»

Οι ιδιώτες γιατροί αντιδρούν στη διάταξη που παριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ σε περιοχές που οι Μονάδες υγείας είναι υποστελεχωμένες. Δηλαδή προβλέπεται διακοπή σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και αποβολή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Απειλές αντί για συνεργασία»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος , οι γιατροί ζητούν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης και διάλογο με το υπουργείο Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πέρυσι το πρόβλημα λύθηκε με συνεργασία, αλλά φέτος ο υπουργός προσπαθεί να το λύσει με απειλές.

Εκτίμησε ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη στα νοσοκομεία αν συνεχιστεί αυτή η τακτική από το υπουργείο Υγείας. Τα κενά στο ΕΣΥ αγγίζουν τις 6.000 και οδεύουμε προς τα χειρότερα, είπε.

Αντιλαμβανόμαστε, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ότι πρόκειται για σκληρή αντίδραση και γι’ αυτό ζήτησε συγνώμη και την κατανόηση των πολιτών. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων θα είναι στην Αθήνα ώστε όλοι μαζί να ζητήσουν την απόσυρση της διάταξης.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, ΓΓ του ΠΙΣ είπε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα και μίλησε για ακραία απαξιωτική συμπεριφορά του υπουργού Υγείας.

Το σύστημα υγείας χρειάζεται θεσμικά επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024