Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν για πάντα την Ντέμη Γεωργίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών.

Η σύντροφος της αγαπημένης σεφ —που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι μαγειρικής Masterchef— έκανε μία ανάρτηση στο Instagram ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για την κηδεία.

«Θα συνεχίσω το έργο σου…»

Οι δυο τους, που σχεδίαζαν σύντομα να παντρευτούν ζούσαν και εργάζονταν στην Πάρο, στο εστιατόριο που είχε ανοίξει η Ντέμη. Η σύντροφός της, Μαριαλένα Ξηρομερίτη αποκάλυψε πως θα συνεχίσει τη λειτουργία του μαγαζιού, «όπως το είχαν ονειρευτεί».

Η ανάρτηση της συντρόφου της Ντέμης:

Στα λευκά και πάρτι στην παραλία

Μετά την κηδεία της θα ακολουθήσει καφές σε μαγαζί στο Μετς. Επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά της είναι να γίνει σε νεανικό κι ευχάριστο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φίλοι της οργανώνουν αυτό που η ίδια η Ντέμη Γεωργίου επιθυμούσε και μάλιστα το είχε εκφράσει όσο ζούσε. Ένα beach party στην Πάρο, την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Η γνωστή σεφ είχε ζητήσει να γίνει ένα party σαν να ήταν γάμος, να είναι όλοι ντυμένοι στα λευκά και να γελάνε. Μάλιστα, θα γίνουν και βόλτες στη θάλασσα με το jet ski που η Ντέμη Γεωργίου είχε αγοράσει για την ημέρα του γάμου της.

Σημειώνεται πως αυτές τις μέρες, το σπίτι της Ντέμης στο Παγκράτι παραμένει ανοιχτό για φίλους και γνωστούς που επιθυμούν να το επισκεφθούν εις μνήμη της.

Τι είναι το σηπτικό σοκ που υπέστη

Η Ντέμη Γεωργίου άφησε την τελευταία της πνοή λόγω σηπτικού σοκ έπειτα από σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη. Αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Πάρου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της με ελικόπτερο στην Αθήνα όπου και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Δυστυχώς όμως, δεν τα κατάφερε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξήγησε από τι ακριβώς είναι αυτή η λοίμωξη που οδήγησε την 39χρονη σεφ στον θάνατο.

«Η οξεία βακτηριακή λοίμωξη είναι ουσιαστικά από τα μικρόβια που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σηπτικό σοκ είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που ως αποτέλεσμά της, τα ζωτικά όργανα σταματούν να λειτουργούν. Από το ιατρικό ιστορικό, η κοπέλα δεν ένιωθε καλά και πήρε άδεια από τη δουλειά της για να ξεκουραστεί πριν λίγες μέρες.

»Αν η κοπέλα είχε πάει σε νοσοκομείο όσο δεν αισθανόταν καλά και έκανε εξετάσεις θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θα είχε πιθανώς και άλλα συμπτώματα. Περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις της για να δούμε ποιο ακριβώς μικρόβιο, που ήταν και δυνατό, προκάλεσε το σηπτικό σοκ.

»Τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς και καταστρέφουν κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούν λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Οι τοξίνες που απελευθερώνονται κάνουν και το σηπτικό σοκ στα όργανα. Τα συμπτώματα που δημιουργεί η λοίμωξη είναι κοινά και δεν ανησυχεί ο κόσμος για να πάει να το κοιτάξει.

»Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί και ο ασθενής μπορεί να την προλάβει αρκεί να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό ήδη από τα πρώτα συμπτώματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.