Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας

Βάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι βάσεις εισαγωγής 2024 - Πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι βάσεις εισαγωγής 2024 στα ΑΕΙ της χώρας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και να πληκτρολογούν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), ώστε να δουν το τμήμα ή τη σχολή που εισήχθησαν.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα καταγράφεται πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδος στις πιο χαμηλόβαθμες.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των βάσεων 20024 είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr, είτε με γραπτό μήνυμα SMS είτε επισκεπτόμενοι το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.

Ήδη όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, λαμβάνουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Βάσεις 2024: Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Επίσης, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Οι βαθμολογίες

Το υπουργείο Παιδείας δίνει παράλληλα στη δημοσιότητα τη βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε Τμήμα ή Σχολή για την κάθε κατηγορία.

Επίσης, δίνονται συγκριτικά στοιχεία για τα έτη 2024 και 2023, για τις κατηγορίες υποψηφίων, όπου οι βάσεις εισαγωγής είναι αναλογικά συγκρίσιμες μεταξύ των δύο ετών, καθώς και τα στατιστικά προτιμήσεων τόσο των υποψηφίων όσο και των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024.

Αυτές είναι οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια

Sports in

Αγγελόπουλοι για Σλούκα: «Δεν τον απαξιώσαμε ποτέ, πιστεύαμε ότι θα ζητήσει συγγνώμη»

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ρωτήθηκαν και απάντησαν για τα όσα είπε ο Κώστας Σλούκας μετά από τους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024