Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βάσεις 2024: Το απόγευμα ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας

Βάσεις 2024: Το απόγευμα ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας

Τέλος μπαίνει στην αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές καθώς ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Στις 17:30 αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ (ανακοινώθηκαν και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματά τους εδώ) και οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr, είτε με γραπτό μήνυμα SMS ή επισκεπτόμενοι το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), ώστε να δουν το τμήμα ή τη σχολή που εισήχθησαν.

Όσοι μαθητές έχουν υποβάλει αίτηση ενημέρωσης, θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο τη σχολή που εισάγονται.

Στα Λύκεια της χώρας θα αναρτηθούν ακόμα εκτυπωμένα τα αποτελέσματα των Βάσεων σε εμφανές σημείο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, παρά μόνο ο κωδικός του και η σχολή εισαγωγής.

Πώς θα ενημερωθούν οι μαθητές

Οι μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2024, αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις βάσεις εισαγωγής, προκειμένου να δουν σε ποια σχολή θα συνεχίσουν τις σπουδές τους το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας, όταν ανακοινωθούν οι Βάσεις 2024, εκτός από τα σχολεία, θα αναρτηθούν και στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, με τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.

Επίσης, όσοι μαθητές έχουν υποβάλει αίτηση ενημέρωσης, θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο τη σχολή που εισάγονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι βαθμοί επίδοσης των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Τα μυστικά της σωστής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού

Άνοιξε την περασμένη εβδομάδα η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Μέσα σε δέκα ημέρες συνολικά, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους.

Η συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού είναι μία διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα, ορισμένοι εκπαιδευτικοί αναλυτές επιμένουν ότι έχει βαρύτητα ανάλογη με εκείνη των ίδιων των εξετάσεων. Για αυτόν τον λόγο, οι επιλογές πρέπει να γίνουν μετά από σκέψη και έρευνα.

Sports in

Αγγελόπουλοι για Σλούκα: «Δεν τον απαξιώσαμε ποτέ, πιστεύαμε ότι θα ζητήσει συγγνώμη»

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ρωτήθηκαν και απάντησαν για τα όσα είπε ο Κώστας Σλούκας μετά από τους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024