Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος: Το ελληνικό νησί που οι Ελβετοί αποθεώνουν ως το πιο αντισυμβατικό, ιδανικό για φυσιολάτρες

Σάμος: Το ελληνικό νησί που οι Ελβετοί αποθεώνουν ως το πιο αντισυμβατικό, ιδανικό για φυσιολάτρες

Ως σημείο εκκίνησης στη διαδρομή τους προς το βορειοανατολικό Αιγαίο συστήνει τη Σάμο η ταξιδιωτική πλατφόρμα flyedelweiss.com που εμπιστεύονται οι Ελβετοί τουρίστες

Ως «πύλη» γνωριμίας με τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου συστήνει τη Σάμο η ταξιδιωτική πλατφόρμα flyedelweiss.com. Την κορυφή της λίστας των «μη συμβατικών» προορισμών χωρίς υπερτουρισμό καταλαμβάνει το νησί του Πυθαγόρα και ακολουθούν οι Φούρνοι, η Θύμαινα, η Ικαρία, η Χίος και τα Ψαρά.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό που εμπιστεύονται κάθε μήνα εκατοντάδες χιλιάδες Ελβετοί ταξιδιώτες, «η Σάμος θεωρείται το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας. Είναι διάσπαρτη από πολλές πηγές και πανέμορφες υδάτινες οάσεις. Η Σάμος είναι ένας παράδεισος για τους φυσιολάτρες αλλά και όσους ονειρεύονται εξωτικές παραλίες. Είτε πρόκειται για περιήγηση σε χωριά, είτε ιστορικά μνημεία, είτε ορεινά τοπία και οινοποιεία είτε για ταξίδι με σκάφος σε πανέμορφους όρμους, η Σάμος δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις ενώ χρειάζεται να παραμείνει κανείς πάνω από μια εβδομάδα ώστε να εξερευνήσει ολόκληρο το νησί».

Ως ένα πράσινο νησί με υδάτινες οάσεις, μακριά από τον υπερτουρισμό περιγράφει τη Σάμο η γνωστή ταξιδιωτική πλατφόρμα

Πυθαγόρειο, Σάμος

Δράσεις των τοπικών δήμων για την ανάδειξη του νησιού

Σημειώνεται ότι οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου έχουν ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια επαφών με διεθνή ΜΜΕ, Γραφεία ΕΟΤ και τουριστικούς φορείς προκειμένου να αναδείξουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του προορισμού σε αγορές όπως για παράδειγμα Ελλάδα, Σκανδιναβία, Ιταλία, Γερμανόφωνες χώρες και αλλού, με έμφαση σε θεματικές μορφές τουρισμού.

«Εμπλουτίζουμε το αφήγημά μας με μοναδικές βιωματικές εμπειρίες. Οι εναλλαγές φυσικών τοπίων, η γαστρονομία, τα activities και η άρρηκτη σύνδεση με την αρχαιότητα διαμορφώνουν μια πραγματικότητα που επιζητά ο σύγχρονος τουρίστας. Στόχος μας είναι όχι μόνο να ανοίγουμε νέες αγορές αλλά επίσης να εμπνέουμε τους ταξιδιώτες να μας επισκέπτονται ξανά και ξανά λόγω της ποικιλομορφίας εμπειριών και συναισθημάτων που δημιουργεί ο προορισμός», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Σάμου, Βαγγέλης Μαρνέζος.

Γραφικά χωριά, ιστορικά μνημεία, ορεινά τοπία και οινοποιεία, ταξίδια με σκάφος σε πανέμορφους όρμους, κάνουν το ταξίδι στη Σάμο μοναδικό

Στα γαλαζοπράσινα νερά της Σάμου

«Η Σάμος διαθέτει το πλεονέκτημα για να διαφοροποιηθεί στο διεθνές και εγχώριο τουριστικό χάρτη. Ένας πολυδιάστατος τόπος που προσφέρει εύρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων και ταξίδια στη φύση, στην ιστορία και στον κόσμο των γεύσεων. Αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό προωθούμε σε πλήθος αγορών του εξωτερικού και στην Ελλάδα γνωρίζοντας θερμή ανταπόκριση» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024