Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η γυναίκα, η ερωμένη, η σταρ: Έρχεται το πρώτο μέρος της βιογραφίας της Σερ

Η γυναίκα, η ερωμένη, η σταρ: Έρχεται το πρώτο μέρος της βιογραφίας της Σερ

Στις 19 Νοεμβρίου έρχεται το πρώτο μέρος της βιογραφίας της Σερ με τίτλο «Cher:The Memoir» για να μας ταξιδέψει στον κόσμο και την καλλιτεχνική πορεία της «Θεάς της Pop».

«Είμαι διάσημη όλη μου τη ζωή, δεν ξέρω κανέναν άλλο τρόπο». Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν ξεστομίσει αυτή τη φράση, αλλά μόνο ένας είχε τα κότσια (και το backround) να το κάνει αυτό. Ο λόγος φυσικά για τη Σερ, ή όπως λατρεύουν να την αποκαλούν οι θαυμαστές της την «Θεά της Pop».

Κουβαλώντας περίπου έξι δεκαετίες καριέρας στις πλάτες της, η 78χρονη σταρ αποφασίσε πως ήρθε η στιγμή να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία της. Και έχοντας στις αποσκευές της τόσες επιτυχίες, αλλά και ιστορίες να διηγηθεί, δεν θα μπορούσε αυτή η αυτοβιογραφία παρά να έρθει σε δύο τόμους. Το πρώτο μέρος του «Cher:The Memoir», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Harper Collins, θα βγει στα βιβλιοπωλεία στις 19 Νοεμβρίου – ενώ το δεύτερο μέρος αναμένεται την άνοιξη του 2025.

Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες, «διέρευσε» η ίδια το εξώφυλλο της αυτοβιογραφίας της με μια ανάρτησή της στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Cher (@cher)

Γεννημένη στις 20 Μαΐου 1946 στο Ελ Σέντρο της Καλιφόρνιας, η Σέριλυν Σαρκισιάν μεγάλωσε σε ένα περίεργο οικογενειακό περιβάλλον. Από τη μια ήταν η καλλιτεχνική φύση της μητέρας της Τζόρτζια Χολτ, που ήταν μοντέλο και ηθοποιός, και από την άλλη η περιθωριακή ζωή του πατέρα της Τζον Σαρκισιάν, ενός οδηγού νταλίκας με εξαρτήσεις από τις ουσίες και τον τζόγο.

Τελικά η Σερ θα ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της, αλλά με τον δικό της τρόπο: στα 16 της θα παρατήσει το σχολείο, θα μετακομίσει στο Λος Άντζελες και θα κάνει τα πάντα για να μπει στον χώρο της showbiz. Ξεκινάει μαθήματα υποκριτικής, δουλεύει ως χορεύτρια τα βράδια για να βγάλει τα προς το ζην, ενώ όπως έχει πει η βιογράφος Κόνι Μπέρμαν «δεν δίσταζε να πλησιάσει όποιον θεωρούσε ότι θα τη βοηθούσε, θα της έδινε δουλειά ή ένα συμβόλαιο».

Είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν Grammy, Oscar, Emmy, Χρυσή Σφαίρα και βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών

Η Σερ με τον Σόνι Μπόνο, το 1966. (Πηγή: Wikimedia Commons)

Κάπως έτσι, το 1962 θα γνωρίσει τον Σόνι Μπόνο και όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Αυτό που θα ξεκινήσει ως φιλία, θα μετατραπεί σε συνεργασία, προτού εξελιχθεί σε έναν μεγάλο έρωτα, για να τελειώσει άδοξα σε μια δικαστική αίθουσα.

Ωστόσο αυτό ούτε καν επηρέασε την καριέρα της. Ως solo καλλιτέχνης, η Σερ θα απογειωθεί. Τα κομμάτια της εκτοξεύονται στα US charts, η «εισβολή» της στον χώρο του κινηματογράφου εντυπωσιάζει, ενώ το πέρασμά της από την τηλεόραση κρίνεται άκρως επιτυχημένο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ίδια έχει δηλώσει «δεν θεωρώ τον εαυτό μου τραγουδίστρια, αλλά διασκεδαστή και το καλύτερο μέρος για να το κάνω αυτό είναι η σκηνή».

Για αυτό και είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν τα πάντα: Grammy, Oscar, Emmy, Χρυσή Σφαίρα (τρεις φορές), βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ είναι και μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.

Η Σερ με τον Νίκολας Κέιτζ στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού».

Ωστόσο δεν είναι μόνο η διαχρονική επιτυχία που την έχει κάνει μια από τις πιο αγαπημένες σταρ στον κόσμο. Το φιλανθρωπικό έργο της, αλλά και η στάση της για τα δικαιώματα του LGBTQ+ κινήματος, την έχουν μετατρέψει σε είδωλο της κοινότητας. «Νιώθω πως όσο περισσότερο καιρό δείχνω ωραία,. τόσο πιο χαρούμενοι είναι οι γκέι άντρες» είχε πει κάποια στιγμή, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας «Cher:The Memoir» θα ασχοληθεί με τα δύσκολα παιδικά χρόνια της Σερ μέσα σε ένα δυσλειτουργικό σπίτι, στην προσπάθειά της να μπει στον χώρο της showbiz, τη γνωριμία της με τον Σόνι Μπόνο, την επιτυχία τους, αλλά και την προβληματική σχέση τους, που είχε ως αποτέλεσμα τον χωρισμό τους.

Sports in

Μόνο τα δάνεια έμειναν από τη Μεταπολίτευση

Κι αν το 1974 δεν ήταν ρήξη με αυτό που προηγήθηκε, αλλά η συνέχισή του;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024