Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Tube top: Πώς να το φορέσετε το 2024 για να μην δείχνει ξεπερασμένο

Tube top: Πώς να το φορέσετε το 2024 για να μην δείχνει ξεπερασμένο

Σήμερα, το tube top παραμένει ένα δημοφιλές κομμάτι γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Διανύουμε ημέρες καύσωνα στην Αθήνα και τα ρούχα δεν μπορούν παρά να παραμένουν τα ελάχιστα, για να αντέξουμε τις υψηλές θερμοκρασίες. Ένα tube top είναι η ιδανική επιλογή για την καθημερινότητά μας, προσφέροντας άνεση και στιλ.

Το tube top, γνωστό και ως bandeau, είναι ένα ρούχο που έχει καθιερωθεί ως σύμβολο της μόδας και της απελευθέρωσης. Πρόκειται για ένα ελαστικό τοπάκι χωρίς τιραντάκια, το οποίο αγκαλιάζει το σώμα και αποκαλύπτει τους ώμους και τα χέρια. Αν και απλό στην εμφάνιση, το tube top έχει μια πλούσια ιστορία που συνδέεται με τις κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές.

Η προέλευση του tube top εντοπίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Η αρχική ιδέα ήταν απλή: ένα κομμάτι ύφασμα που φοριόταν γύρω από το στήθος, χωρίς λουριά ή κουμπιά. Στα πρώτα του βήματα, το tube top ήταν ένα είδος εσώρουχου, αλλά σύντομα βγήκε από τη σκιά και έγινε μόδα.

Η δημοτικότητα του tube top εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1970, όταν η μόδα της εποχής έδινε έμφαση στην απλότητα και την άνεση. Οι γυναίκες αναζητούσαν ρούχα που τους επέτρεπαν να εκφράζουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, και το tube top ήταν ιδανικό για αυτό το σκοπό. Με την άνθιση της disco κουλτούρας, τα tube tops φορέθηκαν ευρέως σε κλαμπ και χορούς, ενώ τα συνδύαζαν συχνά με ψηλόμεσα παντελόνια και καυτά σορτσάκια.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, το tube top επέστρεψε στη μόδα, αυτή τη φορά συνδεδεμένο με την κουλτούρα της ποπ και τη μόδα των εφήβων. Οι ποπ σταρ της εποχής, όπως η Britney Spears και η Christina Aguilera, συχνά εμφανίζονταν με tube tops, προωθώντας έτσι το ρούχο στις νεαρές γυναίκες.

Μία από τις εμβληματικές φιγούρες που συνέβαλε στη διατήρηση της δημοτικότητας του tube top στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν η Carrie Bradshaw από τη σειρά «Sex and the City». Η Carrie, ενσαρκωμένη από τη Sarah Jessica Parker, ήταν γνωστή για το περιπετειώδες της στιλ. Φορώντας συχνά tube tops σε συνδυασμό με κομψές φούστες και εντυπωσιακά αξεσουάρ, η Carrie έδειξε πώς αυτό το απλό ρούχο μπορεί να ενσωματωθεί σε μια κοσμοπολίτικη και ενδιαφέρουσα γκαρνταρόμπα.

Σήμερα, το tube top παραμένει ένα δημοφιλές κομμάτι γυναικείας γκαρνταρόμπας. Παρά την απλότητά του, το tube top παραμένει ένα σύμβολο ελευθερίας και αυτοέκφρασης, προσαρμοζόμενο στις τάσεις και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

Floral tube top και φούστα από δαντέλα

To cult newspaper print με κομμάτια σε απαλές αποχρώσεις

Με sporty πινελιές

90s μινιμαλισμός

Με boho διάθεση

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024