Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλείψεις νερού και στην Άνδρο

Ελλείψεις νερού και στην Άνδρο

Έκκληση της δημοτικής Αρχής Άνδρου για περιορισμό της κατανάλωσης.

Ο Δήμος Άνδρου ακόμα μια φορά, καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού, να περιορίσουν στα απολύτως απαραίτητα την κατανάλωση του νερού και να σταματήσει εντελώς η άσκοπη κατανάλωση, όπως πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων, γέμισμα πισίνων κ.α.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Δήμου, «η άσκοπη κατανάλωση μειώνει δραματικά τα διαθέσιμα αποθέματα του νερού και αυτό είναι επικίνδυνο για να βρεθεί το νησί μας σε πολύ δεινή κατάσταση.

Η χαμηλή υδροφορία, η ανομβρία και η παρατεταμένη αύξηση της θερμοκρασίας, καθιστούν τις συνθήκες της λειψυδρίας ακόμα πιο έντονες. Το γεγονός αυτό μαζί με τον μήνα Αύγουστο που έχουμε μπροστά μας, καθιστούν τις συνθήκες για επάρκεια νερού, επικίνδυνες».

Οι ενέργειες του Δήμου

Ο Δήμος Άνδρου υποστηρίζει ότι, για την εξοικονόμηση του νερού, έχει προβεί σε καθαρισμό πηγών, δεξαμενών, αλλαγών κατεστραμμένων δικτύων ύδρευσης, επισκευών γεωτρήσεων και συγχρόνως έχει ήδη προχωρήσει σε σχεδιασμό για προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης, καθώς δεν υπήρξε επί 4 χρόνια κανένας σχεδιασμός αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

«Τέλος οφείλουμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και με σοβαρότητα την επικίνδυνη αυτή κατάσταση που δημιουργήθηκε. Μόνο όλοι μαζί, με συνεργασία και κατανόηση, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοτική Αρχή.

Sports in

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Το Παρίσι είναι έτοιμο να μαγέψει» - Πρόβες μέχρι τα ξημερώματα

Από την… παρέλαση στον Σηκουάνα και τον «χορό» των λέιζερ στον Πύργο του Αϊφελ μέχρι και την Σελίν Ντιόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024