Ο Δήμος Άνδρου ακόμα μια φορά, καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού, να περιορίσουν στα απολύτως απαραίτητα την κατανάλωση του νερού και να σταματήσει εντελώς η άσκοπη κατανάλωση, όπως πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων, γέμισμα πισίνων κ.α.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Δήμου, «η άσκοπη κατανάλωση μειώνει δραματικά τα διαθέσιμα αποθέματα του νερού και αυτό είναι επικίνδυνο για να βρεθεί το νησί μας σε πολύ δεινή κατάσταση.

Η χαμηλή υδροφορία, η ανομβρία και η παρατεταμένη αύξηση της θερμοκρασίας, καθιστούν τις συνθήκες της λειψυδρίας ακόμα πιο έντονες. Το γεγονός αυτό μαζί με τον μήνα Αύγουστο που έχουμε μπροστά μας, καθιστούν τις συνθήκες για επάρκεια νερού, επικίνδυνες».

Οι ενέργειες του Δήμου

Ο Δήμος Άνδρου υποστηρίζει ότι, για την εξοικονόμηση του νερού, έχει προβεί σε καθαρισμό πηγών, δεξαμενών, αλλαγών κατεστραμμένων δικτύων ύδρευσης, επισκευών γεωτρήσεων και συγχρόνως έχει ήδη προχωρήσει σε σχεδιασμό για προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης, καθώς δεν υπήρξε επί 4 χρόνια κανένας σχεδιασμός αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

«Τέλος οφείλουμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και με σοβαρότητα την επικίνδυνη αυτή κατάσταση που δημιουργήθηκε. Μόνο όλοι μαζί, με συνεργασία και κατανόηση, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοτική Αρχή.