Με ένα καινούργιο γήπεδο μπάσκετ, που θα κατασκευαστεί στη Θήβα, ενισχύονται οι δημοτικές αθλητικές υποδομές της πόλης.

Το γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευαστεί σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Θηβαίων, που βρίσκεται νότια του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου και έχει πρόσωπο επί της οδού που οδηγεί από τα Λεύκτρα προς την παραλία Λιβαδόστρας.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης, το οποίο προτείνεται για εγγραφή στο ΕΠΑ ανέρχεται σε 659.988,14 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

«Τοποθέτηση αερουποστηριζόμενου θόλου»

Μετά την υπογραφή της ένταξης του έργου, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Υπηρετούμε μεθοδικά τον αθλητισμό -και όσα αυτός προσφέρει στα παιδιά μας- δημιουργώντας σύγχρονες αθλητικές υποδομέςστις πόλεις, αλλά και τα χωριά της Περιφέρειάς μας!

Προχωρούμε στην ένταξη έργου προϋπολογισμού 660.000 ευρώ στο ΠΠΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025, για τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στην Κοινότητα Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου για την ψυχαγωγία και την άθληση παιδιών, καθώς και ενηλίκων της ευρύτερης περιοχής.

Προβλέπεται επίσης η προμήθεια και η τοποθέτηση αερουποστηριζόμενου θόλου, που θα επιτρέψει την διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων, καθώς και γενικότερα τη δημιουργική απασχόληση των ερασιτεχνών αθλητών μας, ακόμα και σε μέρες που οι καιρικές συνθήκες δεν θα το επέτρεπαν. Επισημαίνεται ότι ο χώρος και ο αθλητικός εξοπλισμός θα καλύπτουν απολύτως τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

*Πηγή φωτογραφίας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας