Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού στην ιστορία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, είναι προ των πυλών. «Με στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα υλοποιήσει την ψηφιακή του στρατηγική με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη, ολοκληρώνοντας την ψηφιακή του μετάβαση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού πέτυχε την ένταξη της πρότασης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Παπάγου-Χολαργού» και προϋπολογισμού 1.235.007,20 € στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα προσφέρει νέες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονιστεί η εσωτερική λειτουργία του Δήμου με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών προβλέπονται δράσεις όπως η ψηφιακή οργάνωση του γραφείου κίνησης και η διαχείριση του δημοτικού στόλου οχημάτων, η επέκταση και βελτίωση του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, η αναβάθμιση των οικονομικών υπηρεσιών με την υιοθέτηση πλατφόρμας ηλεκτρονικής τιμολόγησης και η διασύνδεση των δημοτικών υπηρεσιών με δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση του πρασίνου με την εγκατάσταση ψηφιακού συστήματος διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων, ενώ παράλληλα εγκαθίσταται κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής ψηφιακών δεδομένων για την διασύνδεση όλων των ψηφιακών εργαλείων που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στον Δήμο και με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών από ένα και μόνο ηλεκτρονικό σημείο επαφής.

Επίσης στο πλαίσιο του έργου αναβαθμίζεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών και η ενημέρωση των γονέων με εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ψηφιοποιείται η δημοτική βιβλιοθήκη, ψηφιοποιείται η λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και των αντίστοιχων προγραμμάτων που προσφέρει ο Δήμος,  και εγκαθίσταται ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που χρειάζονται στήριξη.

Τέλος, στο πλαίσιο του έργου αναπτύσσεται σύστημα τηλεϊατρικής και νοητικής εξάσκησης των ωφελουμένων των δημοτικών πολυιατρείων και των ΚΑΠΗ, ενώ εγκαθίστανται δέκα έξυπνες διαβάσεις πεζών με ιδιαίτερη πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών  μέσα στην πόλη.

Το σύνολο των παραπάνω δράσεων σχεδιάστηκαν σε συνέχεια των ψηφιακών υπηρεσιών που ήδη παρέχει ο δήμος στους πολίτες μέσα  από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών και την πλατφόρμα των γεωχωρικών δεδομένωνκαι στόχο έχουν την εξ αποστάσεως και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ανοικτή,  δημοκρατική και βιώσιμη κοινωνία

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμα ολοκληρωμένη πρόταση – διεκδίκηση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, που αξιολογήθηκε θετικά και λαμβάνει χρηματοδότηση για την υλοποίησή της. Διαχρονικός στόχος μας είναι να αποκτήσουμε την  τεχνολογία που υποστηρίζει τους πολίτες μας για μια ανοικτή,  δημοκρατική και βιώσιμη κοινωνία. Σε αυτό τον δρόμο, θα συμπορευτούμε με τους δημότες μας με στόχο όλοι μαζί να βαδίσουμε στην νέα εποχή. Να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και υπαλλήλους στο Δήμο που με επίμονη και μεθοδική εργασία επιτυγχάνουν την δημιουργία υπεραξίας για την πόλη μας»