Την ανάγκη να υπάρξει τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις σεισμόπληκτες περιοχές όλων των πληγέντων Δήμων, υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

«Η πρότασή μου είναι ξεκάθαρη. Χρειάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο που δεν θα προκύπτει από αναδιανομή υφιστάμενων πόρων της αυτοδιοίκησης, αλλά από πρόσθετους, νέους πόρους που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία από την περιοχή του Αρκαλοχωρίου και των άλλων σεισμόπληκτων περιοχών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, ανέλυσαν τα προβλήματα των πολιτών στο πλαίσιο της κινητοποίησης που προηγήθηκε ενώ παρουσία-σαν και τις προτάσεις και τις προτεραιότητες που έχει η περιοχή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή του στο ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος για τη συνολική ανασυγκρότηση της περιοχής και τη στήριξη των σεισμοπαθών.