Με στόχο μία «Καθαρή και ευπρεπισμένη πόλη χωρίς αφισορύπανση» μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των αφισών και των μπάνερς από τους δρόμους έγινε σήμερα από την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης σε ανακοίνωση του, «173 μπάνερς – λάβαρα και δεκάδες αφίσες καθαιρέθηκαν από όλη την πόλη. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι από τις αρχές του έτους έως σήμερα, η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης ενεργοποιώντας τον Κανονισμό Καθαριότητας, όπου προβλέπονται υψηλά πρόστιμα, για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων, αναρτήσεων διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης από φέιγ βολάν, ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτησης αεροπανό  κ.ά.  βεβαίωσε 72 συνολικά παραβάσεις».

«Η καθαριότητα και η ευταξία των κοινόχρηστων χώρων είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, ενώ αποτελεί δείγμα της παιδείας και του πολιτισμού μας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

«Θέλουμε μια πόλη καθαρή, αισθητικά αναβαθμισμένη»

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας: «Η αφισορύπανση είναι δυσφήμιση και όχι διαφήμιση. Η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση πρέπει να λάβει τέλος. Πρόθεσή μας είναι να μη δείξουμε καμία απολύτως ανοχή. Όλοι μας θέλουμε μια πόλη καθαρή, αισθητικά αναβαθμισμένη».

Τέλος, όπως υπογραμμίζει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,  Θωμάς Αναστασιάδης «Από την πρώτη ημέρα που γίνεται αντιληπτή μια αφίσα σε κοινόχρηστο χώρο, η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, βεβαιώνει την παράβαση. Από 01/01/2024 έως σήμερα, βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις. Μας αρέσει δεν μας αρέσει,  σε ό, τι αφορά τα λάβαρα, τις αφίσες και τα πανό, απαγορεύεται η τοποθέτηση τους σε κοινόχρηστους χώρους, από το νόμο 2946/2001(με τις συνακόλουθες τροποποιήσεις). Οφείλουμε να εφαρμόσουμε το νόμο και αυτό κάνουμε».

*Πηγή φωτογραφιών, Δήμος Κατερίνης