Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβάλλει την έκδοση απόφασης για τους Σπαρτιάτες το ΑΕΔ

Αναβάλλει την έκδοση απόφασης για τους Σπαρτιάτες το ΑΕΔ

Στις εισαγγελικές αρχές επιστρέφει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) την ένσταση που είχε υποβληθεί των Σπαρτιατών ζητώντας έλεγχο της νομιμότητας της εκλογής τους.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο)  αποφάσισε να επιστρέψει στις εισαγγελικές αρχές την ένσταση που είχε υποβληθεί των Σπαρτιατών ζητώντας έλεγχο της νομιμότητας της εκλογής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του, το ΑΕΔ αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης επί ενστάσεως που είχε κατατεθεί από εκλογέα της Β’ Θεσσαλονίκης, ζητώντας να του κοινοποιηθούν περισσότερα στοιχεία από την ποινική δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το αδίκημα της «εξαπάτησης εκλογέων».

Ο κύριος ισχυρισμός της κρινόμενης ήταν ότι πρέπει να ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών των Σπαρτιατών καθώς συντρέχει νόμιμο κώλυμα ανακήρυξής τους, διότι την πραγματική ηγεσία του συνδυασμού είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Προκαλώντας, εμμέσως, την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ως «εναλλακτική καταστρατήγησης» της εκλογικής νομοθεσίας που απέκλειε τη συμμετοχή του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η απόφαση «κατά την άποψη που επικράτησε στο Δικαστήριο, κατ’ εκτίμηση του όλου περιεχομένου του δικογράφου, ο ενιστάμενος επικαλείται εμμέσως πλήν σαφώς, και την ύπαρξη εκλογικής παράβασης, η οποία εκλογική παράβαση συνίσταται στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων, υπό την έννοια ότι το κόμμα Σπαρτιάτες αποτελούσε “εναλλακτική καταστρατήγησης” της εκλογικής νομοθεσίας σε περίπτωση που “η αρχική του επιλογή” [ενν. του Ηλία Κασιδιάρη] “δεν ανακηρυσσόταν από τον Άρειο Πάγο”».

Επομένως, το ΑΕΔ κατέληξε ότι «ο ως άνω λόγος πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω ως προς το παραδεκτό της προβολής του και τη νομική και ουσιαστική βασιμότητά του» αναβάλλοντας την απόφαση του ώσπου να λάβει και να αξιολογήσει τα σχετικά στοιχεία.

Sports in

«Τρέλα» και στην Καλαμάτα για τις ευρωκούπες του Ολυμπιακού (pics)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού θαύμασαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τις ευρωκούπες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024