Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται πλέον ο Παύλος Πολάκης, μετά το νέο περιστατικό που πρωταγωνίστησε στη Βουλή με λεκτική επίθεση και προσβλητικές προσωπικές αναφορές σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

Την απόφαση για τη διαγραφή του πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης και μάλιστα λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, μια αντίδραση που φαίνεται πάντως να βρίσκει σύμφωνους αρκετούς βουλευτές, που σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζονται έξαλλοι με τον Παύλο Πολάκη, με το νέο περιστατικό να έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα από απρεπείς και ξένες προς τις αρχές και το ήθος της Αριστεράς συμπεριφορές, που έχουν φέρει το κόμμα σε δύσκολη θέση πολλές φορές.

Μάλιστα ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι θα θίξουν το θέμα, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία τους με τέτοιου είδους συμπεριφορές γνωστές και ως «πολακισμοί», οργή που μετέφεραν και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενημερώθηκε και για την φορτισμένη αντίδραση της Αθηνάς Λινού, που βρισκόταν δίπλα στον Παύλο Πολάκη και κυριολεκτικά έβαλε τα κλάματα ζητώντας συγγνώμη από τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

Ακριβώς το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πολάκης δημιουργεί πρόβλημα με τις ακραίες αντιδράσεις του και τις προσωπικές απρεπείς επιθέσεις του εκθέτοντας το κόμμα εκτιμάται από πολλούς πως είναι ο λόγος που ο κ. Κασσελάκης οδηγήθηκε σε αυτήν την καθόλου εύκολη απόφαση, δεδομένης της απήχησης και της ισχύς που έχει ο Παύλος Πολάκης, αλλά και της σχέσης που τους συνδέει δεδομένου ότι τον στήριξε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην θέση του προέδρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχικά να τον χρίζει συντονιστή ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου).

Στη συνέχεια βέβαια του στέρησε την θέση αυτή, ενώ υπήρξαν και φορές που ο Πολάκης διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή Κασσελάκη, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές από τον «αψύ Σφακιανό» εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Ένα ακόμα επεισόδιο

Η απομάκρυνση Πολάκη ήρθε έπειτα από ένα ακόμα επεισόδιο που πρωταγωνίστησε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπο που οδήγησε και την ίδια την συνάδελφό του, Αθηνά Λινού, να ξεσπάσει σε κλάματα.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία, συνεργάτη του υπουργού, που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης πυροδότησαν σφοδρές αντιδράσεις στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Ακόμα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού επέκρινε τη στάση του συναδέλφου της, ζητώντας συγγνώμη από τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, η οποία, μάλιστα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ξεσπώντας σε κλάματα.

Κλίμα βαρύ προ ημερών

Πριν από δέκα ημέρες περίπου είχε συμβεί άλλο περιστατικό το οποίο πέρασε κάπως ανώδυνα για τον Παύλο Πολάκη, παρά τις αντιδράσεις και τα αιτήματα για διαγραφή του.

Τότε, ο κ. Πολάκης είχε δηλώσει: «Ούτε λέξη πίσω δεν παίρνω για αυτά που είπα στην κυρία Συρεγγέλα». «Η κυρία Συρεγγέλα μίλαγε πάνω μου με αγενέστατο τρόπο, αλλά της είχαν δώσει εντολή ‘μην αφήσεις τον Πολάκη να μιλήσει».

Η αντιπαράθεση των δύο πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica», για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, με τη φρασεολογία ωστόσο και το ύφος του κ. Πολάκη να είναι καταδικαστέα, ρίχνοντας κατακόρυφα το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και αποπροσανατολίζοντας από την ουσία του θέματος.

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης η Μαρία Συρεγγέλα τον κατηγόρησε ότι είναι «μεγάλος ψεύτης» και κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο, με τον ίδιο να απαντά ότι η απόφαση αυτή στηρίζεται σε νόμο που είχε βγει προ εξαμήνου και τώρα απλώς έκαναν διασταλτική ερμηνεία του νόμου περί ενεργών και μην ενεργών ΑΜΚΑ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το έκαναν και ανακαλώντας ανάλογη πράξη του τότε υπουργού υγείας Θ.Πλεύρη.

Η Μαρία Συρεγγέλα επέμενε και του ζητούσε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την καταγγελία του. «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναξε ο Παύλος Πολάκης, με τη γραμματέα της ΝΔ να απαντά: «να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε. Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία».