Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιαννακοπούλου: Δεν είναι σωστό ο κ. Ανδρουλάκης να υποτιμάει τους άλλους υποψήφιους και τη διαδικασία

Γιαννακοπούλου: Δεν είναι σωστό ο κ. Ανδρουλάκης να υποτιμάει τους άλλους υποψήφιους και τη διαδικασία

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη και τις πολιτικές Ανδρουλάκη

Τις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη από την κούρσα για την προεδρία του κόμματος, σχολίασε η υποψήφια για την ηγεσία Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα το οποίο άλλαξε τη χώρα φέρνοντας τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε αρχικά η κυρία Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ προσέθεσε ότι «προφανώς σε όλη την ιστορία υπήρξαν και έγιναν και λάθη και όλα αυτά τα πληρώσαμε. Το ΠΑΣΟΚ τα πλήρωσε», για να υπογραμμίσει, ωστόσο, πως νεότερα στελέχη όπως η ίδια, «που δεν είχαν ευθύνη για τα λάθη του χθες», στήριξαν την παράταξη.

«Εγώ σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι ότι είμαι μέρος του προβλήματος ή κάποιας κρίσης»

«Ειδικά σε εμάς τους νεότερους ανθρώπους, που μπήκαμε αν θέλετε στην πολιτική και που εκπαιδευτήκαμε – εγώ εκλέχτηκα πρώτη φορά 30 χρονών το 2009 – και ξέρετε, τότε πήραμε στη δική μας πλάτη πολύ μεγάλη ευθύνη για όλο το παρελθόν, και για εμένα, και αυτό είναι κάτι που το λέω συνέχεια, είναι τίτλος τιμής το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν ευθύνη για τα λάθη του χθες, στηρίξαμε τον χώρο μας, την παράταξή μας, την κυβέρνηση τότε, γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε με όλη μας τη δύναμη στο τι πρεσβεύει, στην προσφορά της, στο τι μπορεί να δώσει και τι να πει για το μέλλον», όπως ανέφερε.

«Σέβομαι απόλυτα την επιλογή της Μιλένας Αποστολάκη»

Κληθείσα να σχολιάσει την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη από την προεκλογική κούρσα, η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε πως σέβεται απόλυτα την επιλογή της.

«Δεν είναι ο ρόλος μου και δεν μου αρέσει ούτε να κρίνω, ούτε να σχολιάζω, ούτε τις επιλογές, ούτε το τι κάνουν οι άλλοι συνυποψήφιοί μου. Εγώ είμαι εδώ για να μιλάω για το τι εγώ πιστεύω, τι πρεσβεύω, πού θέλω να πάει η παράταξη. Το τι δηλαδή πιστεύω ότι πρέπει να γίνει στην παράταξη, προκειμένου να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και να μπορέσει να γίνει ο πολιτικός φορέας της ελπίδας τους για το αύριο που θέλουν. Τώρα, ο κάθε υποψήφιος προφανώς έχει το δικό του σκεπτικό και προφανώς πορεύεται με βάση το σκεπτικό του, το τι θέλει και το τι πρεσβεύει. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σέβομαι απόλυτα την επιλογή της», επισήμανε.

Μάλιστα, σημείωσε πως η ίδια, σε καμία περίπτωση, δεν αισθάνεται ότι είναι μέρος του προβλήματος ή κάποιας κρίσης (σ.σ. η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε, γνωστοποιώντας την απόφασή της να αποσυρθεί, πως θέλει να είναι μέρος της λύσης κι όχι της κρίσης).

«Δεν είμαι μέρος καμίας κρίσης – Οι υποψήφιοι είμαστε μέρος της λύσης»

«Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι νομίζω ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης και γι’ αυτό παλεύουμε και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Όχι μέρος του προβλήματος. Νομίζω ότι όλοι οι υποψήφιοι είμαστε μέρος της λύσης και όλοι οι υποψήφιοι έχουμε τεράστια ευθύνη, ο καθένας στην πλάτη του για το πώς θα γίνει αυτός ο διάλογος, αυτή η διαδικασία που για εμένα είναι πάρα πολύ γόνιμη και μπορεί να προσφέρει και να δυναμώσει πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ. Και να ξέρετε είμαι η πρώτη που έθεσε το ζήτημα αυτό», ανέφερε η κυρία Γιαννακοπούλου.

«Δεν μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να υποτιμάει τη διαδικασία»

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν, πάντως, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο τόνισε πως δεν είναι εναντίον του: «Η διαφοροποίηση που έχω κάνει πάντα και θα συνεχίσω ακάθεκτα σε αυτό το ρυθμό είναι μόνο πολιτική. Είμαι εναντίον των πολιτικών που ακολούθησε ο κ. Ανδρουλάκης».

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να διατηρηθεί ένα επίπεδο. Δεν μπορεί να υποτιμάται η διαδικασία. Δεν μπορεί να υποτιμώνται οι υποψήφιοι. Και θα μιλήσω ευθέως: Δεν μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να υποτιμάει με διάφορους τρόπους την διαδικασία, είτε μιλώντας για πασαρέλα, είτε συστηματικά, όπως ακούσαμε χθες ή προχθές για τους υπόλοιπους υποψηφίους. Σχόλια, τα οποία δεν συνάδουν όχι απλά με έναν υποψήφιο αρχηγό αλλά με τον πρόεδρο. Είναι πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Και προσέθεσε: «Δεν πιστεύω λοιπόν, ότι είναι σωστό για έναν πρόεδρο να μιλάει με αυτή την υποτίμηση, τόσο όσον αφορά τους άλλους υποψήφιους προέδρους, όσο και για τη διαδικασία. Νομίζω ότι θα πρέπει να σέβεται τις διαδικασίες, γιατί και ο ίδιος άλλωστε στην Κεντρική Επιτροπή, περίπου 20 μέρες πριν, είχε πει ότι ο ίδιος τις εγγυάται. Ας μην τις υποτιμάει λοιπόν και ας πάμε μιλώντας πολιτικά να διαφωνήσουμε σε πάρα πολλά ζητήματα. Πλούτος είναι η διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ. Πάντα ήταν. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ σιωπητήριο ιδεών».

Τέλος, υπογράμμισε πως «ό,τι και να γίνει, όποιος και να βγει αρχηγός, εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή, Πάντα στην πρώτη γραμμή», ενώ τόνισε πως «όποιος σπέρνει σενάρια ότι μπορεί να διασπαστούμε μετά από μια τέτοια διαδικασία, κάνει κακό στο κόμμα».

Sports in

Αγγελόπουλοι για Σλούκα: «Δεν τον απαξιώσαμε ποτέ, πιστεύαμε ότι θα ζητήσει συγγνώμη»

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ρωτήθηκαν και απάντησαν για τα όσα είπε ο Κώστας Σλούκας μετά από τους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024