Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης: Περικοπή μισθού στο μισό - Κυρώσεις Τασούλα μετά την επίθεση σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη

Πολάκης: Περικοπή μισθού στο μισό – Κυρώσεις Τασούλα μετά την επίθεση σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συνάδελφους», τόνισε ο κ. Τασούλας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πολάκη «χυδαίο ζήτουλα προσοχής»

Την περικοπή του μισού μισθού του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Παύλου Πολάκη επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με όλες τις πτέρυγες να συμφωνούν για την συγκεκριμένη ποινή.

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συνάδελφους», τόνισε ο κ. Τασούλας και μίλησε για ένα «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό», αναφορικά με την επίθεση Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία οδήγησε στη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κ. Πολάκης είναι ένας «χυδαίος ζήτουλας προσοχής και είναι ανυπόφορο να ‘βυθίζει’ την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Τα όρια σήμερα ξεπεράστηκαν».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξάντλησε τη βαρύτητα του Κανονισμού στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για «απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα» και τόνισε πως η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του.

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως αν ο κ. Πολάκης συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο.

«Θα έχουμε και επαχθέστερα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη, τονίζοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον».

«Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης», τόνισε ο Κώστας Τασούλας.

«Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό, όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από εδώ και πέρα σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών, να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτό το βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής δεν έχει γίνει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ’ ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας», σημείωσε καταληκτικά ο Κώστας Τασούλας.

Κυρώσεις της Βουλής στον Πολάκη είχε ζητήσει ο Γεωργιάδης

Παρέμβαση σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή έκανε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του, αναφέροντας πως, ενώ ο ίδιος ήταν απών, ο Παύλος Πολάκης «επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία» στην νομική του σύμβουλο.

«Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: ‘δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ’, προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή, δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του Παύλου Πολάκη.

Sports in

Οργή Τραμπ για την… αποχώρηση Μπάιντεν – Ρεπουμπλικανοί απειλούν με μηνύσεις

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν ακόμα και με μηνύσεις το Δημοκρατικό κόμμα για την αποχώρηση του Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024