«Κυρία Συρεγγέλα, είστε σίγουρα γραμματέας της ΝΔ; Γνωρίζετε πως στο κόμμα σας έχουν βρει φιλόξενη στέγη τσεκουράτοι ακροδεξιοί, που μάλιστα κατέχουν κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις, ή πως έχει στελέχη που διατυπώνουν ακραίες ομοφοβικές θέσεις και παραμένουν βουλευτές;», διερωτάται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται ως απάντηση στην πρωινή ανάρτηση της κ. Μαρίας Συρεγγέλα, βουλεύτριας και γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Η κ. Συρεγγέλα άσκησε οξεία κριτική στην βουλεύτρια επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, για τα σχόλιά της εις βάρος δημοσιογράφου.

Η πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, έγραφε τα εξής:

«Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα επιτίθεται με χυδαίο τρόπο σε γυναίκα δημοσιογράφο για τις ενδυματολογικές της επιλογές.
Υπαινίσσεται δε το ανήκουστο: ότι η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία της δημοσιογράφου, συνδέονται με κάποιο τρόπο με τα ρούχα που φοράει!
Είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από μια βουλευτή Επικρατείας και θεωρώ αυτονόητη την καταδίκη τέτοιων απόψεων από σύσσωμο τον πολιτικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο.
Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού» που έχει κυριεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κυρία Ακρίτα είστε σίγουρα Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια για τα δικαιώματα και την ισότητα;»

Ανταποδίδει τα περί «τοξικότητας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αναφέρεται στο συγκεκριμένο γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της κ. Συρεγγέλα, επιστρέφει τις κατηγορίες περί «τοξικότητας» στην αποστολεά του. Επιπλέον κατηγορεί γενικά τη ΝΔ για αδράνεια και αδιαφορία στα θέματα καταπολέμησης της έμφυλης βίας, αναφερόμενο συγκεκριμένα στην άρνηση του κυβερνώνοντος κόμματος να αναγνωρίσει τον όρο «γυναικοκτονία».

«Γνωρίζετε πως στελέχη της ΝΔ διατυπώνουν εμφυλιοπολεμικού τύπου θέσεις κατά της αριστεράς; Μήπως έχετε υπόψη σας πως το κόμμα σας δεν πράττει τίποτα προωθητικό για τα ζητήματα της έμφυλης βίας, αρνούμενο π.χ. να αναγνωρίσει νομοθετικά τον όρο γυναικοκτονία;» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Χωρίς καν συγνώμες, το δόγμα της τοξικότητας και της αδιαφορίας για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση